Arròs a la cassola
Categoria:
Arrossos i pastes
Dificultat: Facil

Ingredients
- 500 grams d'arrós-Una sepia-Vuit gambes-Vuit escamarlans-Un litre de fume't o aigua-Dues tomates-Tres cebes-Un pols de sal-Un raig d'oli d'oliva-Vuit franquets- Dues tires de costellò de porc a trossos-Vuit talls de pollastre petits- Quatre salsitxes a trossos-200grams d'almejas- Un quart de kilo de musclos-
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda, una altra pel fumet i una cullera de fusta.
Elaboració
Posem la cassola de fer arrós al foc amb un raig d'oli i sofregim primer de tot la carn i la reservem en un plat ; seguidament sofregim les gambes, escamarlans i franquets, i reservem també. En el mateix oli que ha quedat a la cassola i sofregim també la sèpia neta a trossos i la reservem també . Després seguim en la mateixa cassola i mateix oli ; farem un sofregit molt concentrat i confitat ; de ceba i tomata ; fins que ens quedi com una melmelada i fosc de color. Mentrestant obrirem al vapor els musclos i les almejas. Un cop tinguem el sofregit fet , afegirem tota la carn al sofregit i la sèpia. Donarem unes voltes i afegirem fume't bullent o aigua bullent. En el moment que arrenqui el bull , afegirem l'arrós i remenarem una mica . Calcularem que nessessita uns vint minuts per estar llest; passats deu minuts de cocció i afegirem les gambes , els escamarlans, les almejas i els musclos. Provarem de sal i passats cinc minuts mes pararem el foc i deixarem reposar fora del foc uns cins minuts .
1h 30min
Notes
Com més confitat feu el sofregit, més color agafarà l'arròs.
Etiquetes:
Arròs
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
17196 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gracies. Hi farè un cop de ull.
Correctament, pastanagues.Gràcies Joan.
Carai, Cotlliure també és un bon lloc per comprar aquestes ostres.I la manera de menjarles esplendida, segur.
Te raó en Joan, i a més està mal escrit per part meva. Carrotes seria correcte en certa manera.
Esperem que be home. Ja hem faràs saber quelcom.