Un arròs a banda

Categoria:
Origen: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 400 grams de arròs bomba
  • 1 llamàntol de mes o menys mig quilo
  • 4 gambes
  • 2 nècores
  • 2 cossos
  • Uns talls de costelló
  • Unes salsitxes
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • Oli de oliva
  • Sal
  • Fume't de peix
  • Una sèpia

3 racions

Elaboració

Posem una cassola al foc amb un raig de oli a escalfar
Mentrestant preparem el costellò a trossos i les salsitxes també a trossos
Un cop el oli calent, i fregim lleugerament el costelló i la salsitxa i retirem de la cassola
Seguidament i fregim una mica també la sèpia neta i tallada a trossos, recordem quan netegem la sípia guardar la salsa, és una part que du a dintre, que és de color marró,és una bosseta petita
Un cop fregida la sípia, farem un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet
Si pot ser un sofregit fosc , millor.
Recordem a mig sofregit, afegir quan afegim el tomàquet, afegir la salsa de la sípia
Mentre es va fent el sofregit, posem un cassó al foc amb el fume't a escalfar
Preparem el llamàntol obert per la meitat al llarg
Un cop tinguem el sofregit fet, afegim el costellò i la salsitxa a la cassola i seguidament el arròs
Donem unes voltes fins que tot el arròs agafi el color del sofregit i afegim el fume't bullent
Sacsegem la cassola i quan porti uns cinc minuts de cocció, afegim els cossos,les gambes,les nècores i el llamàntol
Sacsegem be la cassola i tapem
Allarguem la cocció un quart de hora mes
Un cop fet això, prenem una plata i posem tots els crustacis a la plata i servim a taula, la cassola amb el arròs i la carn i els crustacis amb la plata

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3161 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



4 comentaris:

Asela Masià diu:
Quina bona pinta té aquest arròs. Alguna vegada he menjat paella mixta, de pollastre, costella i conill, després li posem gambes, però el teu és diferent, no em puc imaginar el sabor. Supose que deliciós...
Jordi Bosch Negre diu:
Si ès diferent, però en una cosa tens raó, ès deliciós. És més la gracia de fer el arròs i després separar els crustacis per poder anar menjant els diferents aliments en el moment que vulguis.
Charo diu:
Jordi, per a probar-lo
Felicitats!!!
Jordi Bosch Negre diu:
Ostres Charo, quant de temps sense veuret per aqui. On t´amagues?... Segur que si el proves de fer t´agradarà aquest arròs, amb lo arrosers que sou a la vostre terra. Salutacions Charo.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!