Un arròs a banda
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						
						
						Típica de: Catalunya
						
						Estació:  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 400 grams de arròs bomba
- 1 llamàntol de mes o menys mig quilo
- 4 gambes
- 2 nècores
- 2 cossos
- Uns talls de costelló
- Unes salsitxes
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- Oli de oliva
- Sal
- Fume't de peix
- Una sèpia
 3 racions
 3 racions
Elaboració
							Posem una cassola al foc amb un raig de oli a escalfar
Mentrestant preparem el costellò a trossos i les salsitxes també a trossos
Un cop el oli calent, i fregim lleugerament el costelló i la salsitxa i retirem de la cassola
Seguidament i fregim una mica també la sèpia neta i tallada a trossos, recordem quan netegem la sípia guardar la salsa, és una part que du a dintre, que és de color marró,és una bosseta petita
Un cop fregida la sípia, farem un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet
Si pot ser un sofregit fosc , millor.
Recordem a mig sofregit, afegir quan afegim el tomàquet, afegir la salsa de la sípia
Mentre es va fent el sofregit, posem un cassó al foc amb el fume't a escalfar
Preparem el llamàntol obert per la meitat al llarg
Un cop tinguem el sofregit fet, afegim el costellò i la salsitxa a la cassola i seguidament el arròs
Donem unes voltes fins que tot el arròs agafi el color del sofregit i afegim el fume't bullent
Sacsegem la cassola i quan porti uns cinc minuts de cocció, afegim els cossos,les gambes,les nècores i el llamàntol
Sacsegem be la cassola i tapem 
Allarguem la cocció un quart de hora mes
Un cop fet això, prenem una plata i posem tots els crustacis a la plata i servim a taula, la cassola amb el arròs i la carn i els crustacis amb la plata
														
 1h
 1h 
 Etiquetes: 
						Arròs  Arròs a banda
 
						Etiquetes: 
						Arròs  Arròs a banda  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 6427 visites.
 6427 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)



 Paella
 Paella 
  
  
  Carns
 Carns 
  Ous i làctics
 Ous i làctics
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram