Arròs amb llamàntol
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per thermomix
Típica de: Espanya → Amposta
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 2 llamàntols (eren petits)
- 8 gambes.
- Caps de peixos, betes, 2 galeres, i alguns peixos petits de bullir.
- 1 ceba no gaire gran.
- 3 tomàquets madurs.
- 3 grans d'all.
- Julivert.
- Una mica de pebre vermell dolç.
- Sal i oli.
- 100 gr d'arròs per persona (400 gr)
4 racions
Utensilis
Cap, sols la thermomix.
Elaboració
Primer prepararem el brou:
A la thermomix, posarem un raig d'oli i el deixarem escalfar 2 minuts a temperatura Varoma.
Afegirem 1 gra d'all i les gambes, triturarem tot a velocitat 6 uns segons i ho deixarem sofregir una mica amb la thermomix a temperatura Varoma, afegirem els peixos que tinguem (no fan falta molts, jo aquesta vegada havia 1 cap de lluç, pells de bacallà, 2 betes, 3 galeres, 6 o 7 peludes) afegirem 1.5 litres d'aigua, sal i ho deixarem coure a la thermomix per espai de 30 minuts a temperatura Varoma, si surt per dalt del bocal, ja que anar jugant amb les temperatures 100 º i Varoma.
Colar aquest brou i reservar.
Rentar la gerra de la thermomix.
Partir per la meitat el cap del llamàntol (ha d'estar viu) i la cua partir-la en rodanxes. Treure de dins del cap (això dóna fàstic) el cervell i reservar, cal recollir també tots els sucs que deixa anar la bestiola al partir.
Posem ara a la thermomix, la ceba, el cervell de l'animalet, els sucs, els tomàquets i els grans d'all que ens queden i ho triturem ben fi, afegim un raig d'oli i deixem que es sofregeixi bé, jo ho poso a velocitat 3. Quan ho veiem al nostre gust li afegim l'arròs baixem la velocitat a 1 i el sofregim una mica també, hi afegim el pebre vermell dolç, deixem que de dues voltes la thermo i ja li podem afegir el brou. Quant falte la mitad del temps incorporeu el llamàntol.
A partir d'aquí ja va a gustos, hi ha que li agrada caldós, a altres sec, ia altres melós. El punt de l'arròs també va a gustos, jo amb 20 minuts de thermomix ho trobo passat. El meu punt és sobre uns 15 minuts. A si que, anar mirant pel vocal fins a trobar el puntet que agrada a cada un.
1h
Notes
De receptes d'arròs amb llamàntol hi ha diverses maneres de fer-les, aquesta meva és com la hi vaig veure fer a un mariscador amic meu, ell té la seva caseta al mar, dins del mar ... i allí es couen sempre els millors mariscs i peixos, acabats de sortir de l'aigua.
Encara que ell va utilitzar una olla enorme per fer l'arròs, jo com sempre vaig per lliure vaig utilitzar la meva thermomix.
Etiquetes:
Arros
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6269 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies per comentar, ja ni m'en recordava que algún dia vaig escriure tot estes receptes.
Bona nit Marcel, pos tinc que portar-te la contraria en això, quan alguna vegada em comsumit nocilla de compra, li hem...
Hola Mestre, ja ni recordaba que tenien això que ho van fer a clase, jejejeje Temperatura varoma ara passats 10 anys ja...
Jordi, per a probar-lo Felicitats!!!
Aixo pareix dificil pero no ho es tant, i els meus invitats van quedar maravellats, per la presencia i per lo bo que estaba.