Cristines de crema

Categoria:
Recepta per
EstaciĂł:
Dificultat: Alta

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

Ingredients massa mare:

  • 130 gr de farina.
  • 35 gr de llevat de forner.
  • 65 gr d'aigua.

Ingredients massa:

  • 460 gr de farina.
  • 80 g de sucre.
  • 10 g de mel.
  • 70 gr de mantega en pomada.
  • 2 ous.
  • 135 g d'aigua.
  • 8 g de sal.

Ingredients crema pastissera:

  • 600 gr de llet.
  • 100 gr de sucre.
  • 3 ous.
  • 50 gr de maicena.
  • Sucre avainillat.

Ingredients per a l'adorn:

  • 1 fulla de gelatina neutra i coco ratllat.

12 racions

Utensilis

El forn.

ElaboraciĂł

Farem una massa amb els ingredients de la massa mare, poseu l'aigua a la Thermomix, 1 minut a 37 Âș, desprĂ©s afegirem el llevat esmicolat i la farina. Barrejarem uns segons a velocitat 6 i li donarem un pastat en velocitat espiga de 30 segons. Reservarem en lloc temperat perquĂš fermenti, ha de triplicar el seu volum.
Mentre prepararem la crema; posarem tots els ingredients en el got i programarem 7 minuts a velocitat 4 temperatura 90 Âș. Reservar, coberta amb un paper film o dins d'una mĂ nega, perquĂš no formi capa.
Ara prepararem la massa, poseu dins del got, l'aigua, el sucre, la mel, els ous, la sal, i la mantega, ho barrejarem tot a velocitat 5, fins que aquest tot integrat. afegirem la farina, i la barrejarem a velocitat 6 uns 10 segons. Amassarem a velocitat espiga 1 minut. Afegirem la massa mare, i tornarem a pastar, en principi un minut, perĂČ com no totes les farines absorbeixen igual, potser necessitem posar-li una mica mĂ©s, (a mi em pas amb la recepta de Dinamita) si Ă©s necessĂ ria mĂ©s farina, la hi posarĂ­em amb la mĂ quina en funciĂł pastadora ja poquets, no ha de pegar-se als dits.
Treure la massa i tallar porcions de 80 gr, fer una bola i aplanar. Amb la crema pastissera, fer-li un cercle al centre, posar-li mitja cirera. Pintar amb ou batut on no hi ha crema. Deixar fermentar com 30 minuts, tornar a pintar amb ou batut i escampar una mica de sucre, coure a 180 Âș durant uns 10 minuts, sempre segons forn. Deixar refredar sobre reixeta.
Prepararem el full de gelatina deixant 5 minuts en remull amb aigua freda, escalfarem mitja tassa d'esmorzar al microones i desfer la gelatina, deixar temperar. Pintar la cristina amb la gelatina, que li donarĂ  brillantor i escampar-coco ratllat que aixĂ­ es quedarĂ  enganxat.
Obrir les cristinas per la meitat i omplir amb la crema restant.
També es poden omplir de nata.

2h

Notes

Esta recepta es de un colega bloquero Dinamito, que me paso la recepta i que jo li he fet alguns canvis, no per que la de ell estes malament, es per que no tenis tots els ingredients el dia que se me antoja fer-la.
Gracies Din.

Per


Recepta de cuina de Cristines de crema

per Charo

Recepta de cuina de Cristines de crema

per Charo

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Cristines de crema

Enllaça aquesta recepta:

1474 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!