Cristines de crema

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Ingredients massa mare:

  • 130 gr de farina.
  • 35 gr de llevat de forner.
  • 65 gr d'aigua.

Ingredients massa:

  • 460 gr de farina.
  • 80 g de sucre.
  • 10 g de mel.
  • 70 gr de mantega en pomada.
  • 2 ous.
  • 135 g d'aigua.
  • 8 g de sal.

Ingredients crema pastissera:

  • 600 gr de llet.
  • 100 gr de sucre.
  • 3 ous.
  • 50 gr de maicena.
  • Sucre avainillat.

Ingredients per a l'adorn:

  • 1 fulla de gelatina neutra i coco ratllat.

12 racions

Utensilis

El forn.

Elaboració

Farem una massa amb els ingredients de la massa mare, poseu l'aigua a la Thermomix, 1 minut a 37 º, després afegirem el llevat esmicolat i la farina. Barrejarem uns segons a velocitat 6 i li donarem un pastat en velocitat espiga de 30 segons. Reservarem en lloc temperat perquè fermenti, ha de triplicar el seu volum.
Mentre prepararem la crema; posarem tots els ingredients en el got i programarem 7 minuts a velocitat 4 temperatura 90º. Reservar, coberta amb un paper film o dins d'una mànega, perquè no formi capa.
Ara prepararem la massa, poseu dins del got, l'aigua, el sucre, la mel, els ous, la sal, i la mantega, ho barrejarem tot a velocitat 5, fins que aquest tot integrat. afegirem la farina, i la barrejarem a velocitat 6 uns 10 segons.
Amassarem a velocitat espiga 1 minut. Afegirem la massa mare, i tornarem a pastar, en principi un minut, però com no totes les farines absorbeixen igual, potser necessitem posar-li una mica més, (a mi em pas amb la recepta de Dinamita) si és necessària més farina, la hi posaríem amb la màquina en funció pastadora ja poquets, no ha de pegar-se als dits.
Treure la massa i tallar porcions de 80 gr, fer una bola i aplanar.
Amb la crema pastissera, fer-li un cercle al centre, posar-li mitja cirera. Pintar amb ou batut on no hi ha crema.
Deixar fermentar com 30 minuts, tornar a pintar amb ou batut i escampar una mica de sucre, coure a 180º durant uns 10 minuts, sempre segons forn. Deixar refredar sobre reixeta.
Prepararem el full de gelatina deixant 5 minuts en remull amb aigua freda, escalfarem mitja tassa d'esmorzar al microones i desfer la gelatina, deixar temperar. Pintar la cristina amb la gelatina, que li donarà brillantor i escampar-coco ratllat que així es quedarà enganxat.
Obrir les cristinas per la meitat i omplir amb la crema restant.
També es poden omplir de nata.

2h

Notes

Esta recepta es de un colega bloquero Dinamito, que me paso la recepta i que jo li he fet alguns canvis, no per que la de ell estes malament, es per que no tenis tots els ingredients el dia que se me antoja fer-la.
Gracies Din.

Per


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3583 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: