Romesco

Ingredients

  • 1/2 cabeça - Alls escalivats
  • 4 - Tomàquets escalivats
  • 1 - Pebrot del romesco escaldat
  • 1/2 culleradeta - Pebre vermell dolç
  • 1 - Bitxo
  • 100 g - Ametlles torrades
  • 100 g - Avellanes torrades
  • 2 Galetes Maria

Elaboració

Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la carn dels pebrots, les ametlles i avellanes, el pebre vermell, el bitxo i les galetes.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant oli, un raig de vinagre, sal i pebre.

Variacions:

Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
En lloc de pebrot del romesco s’hi pot posar nyora.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit.
S’hi pot afegir una punta d’all cru.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1665 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
M'agrada molt aquesta recepte de romesco. Tinc uns familiars que tenen un restaurant aquí el Port de Llançà i el fan de la mateixa manera. El serveixen per acompanyar peix a la planxa i mariscos bullits o a la planxa. Salutacions .
Josuè O'Donell diu:
Hola Jordi,

Ja veus que la recepta te força variacions, però com molt be dius, es ideal per acompanyar el peix.
Charo diu:
Esta també la faré estos nadals per al peix
Dolça diu:
M'agrada molt el romesco i en faig molt sovint, i com tu, hi poso pebrot de fer romesco. M'agrada molt més que la nyora.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: