Pastís cremós de llimona
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 ous L
- 3/4 llimones, uns 350/400gr en cru, i les fas bullides amb pell uns 15 minuts a partir de que comenci a bullir.
- 300gr sucre
- 60gr de farina de pa de pessic amb llevat
- 60ml d’oli suau
- Una cullerada petita de gingebre (optatiu)
- Sucre glass
8 racions
Utensilis
Motlle quadrat de 24cm x 5 d'alt
Elaboració
Un cop tinguis les llimones bullides, les deixes refredar i desprès els hi treus els pinyols, les tritures i reserves.
Tot seguit posa els ous, el sucre i l’oli en un bol i tritura-ho fins que quedi ben cremós, desprès afegeix la farina tamisada amb el gingebre i torna a triturar fins que no queden grumolls, ara posa les llimones triturades i remena amb una cullera fins que quedi ben integrat.
Posa-ho al forn a 180º de 35 a 40 minuts (comprova amb un escuradents que ha de sortir net)
Treu-ho del forn i que refredi.
Quan sigui fred desemmotlla i posa per sobre sucre glass.
1h 30min
Notes
Si no el voleu tant gran el podeu fer en un motlle de 18cm amb la meitat dels ingredients.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3234 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Josep Mª Grau Cañellas, Fernanda Bausili, Quim Lleonart, Oriol Montull Fruitós, Enriqueta Ribalta Segarra. Merci a tots...
Quim Lleonart. Merci per totes les teves valoracions.
Si, el faré. Crec que has canviat les cullerades d'aigua per les de l'oli en l'apartat del ingredients. Salutacions Rosa
Perfecte, fàcil i molt bo. Merci per la recepta. Rosa
Hola Joan: Ho faré un dia per dinar com a segon plat desprès d'un primer de verdura. Merci per la recepta.