Pastís gran d'aniversari de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pa de pessic.
- 900 gr. de farina de pa de pessic amb llevat o dos sobres de llevat de 16 gr. cada un, si es una farina sense llevat.
- Si vols fer el pa de pessic de xoco, barreja amb la farina, 90 gr.de xoco a la tassa en pols.
- 675 gr.de sucre i dues cullerades mitjanes rasas de sucre vainillat (opcional)
- 500 ml. de llet + 175 ml. d'oli suau.
- 9 ous
- Farciment.
- Melmelada de maduixa o altres
- Cobertura.
- 250 ml. de nata de muntar
- 250 gr. de xoco fondant
- 50 gr. de mantega
Elaboració
Pesa i prepara els ingredients per fer el pa de pessic.
En un bol gran, posa els ous i bat al menys 2 minuts, ara posa el sucre o sucres, i bat un minut mes, tot seguit posa la llet i l'oli i fes el mateix.
Ara posa la farina tamizada amb el llevat, i el xoco en pols, si es que li vols posar, i bat fins que quedi ben integrat.
Posa-ho al motlle ben engreixat d'oli, i al forn a 180º una hora o hora i quart
(quan faci una hora, ves controlant amb una broqueta punxant al mig, fins que surti sec).
Treu-lo i deixa'l refredar.
Mentre prepara la cobertura: Posa en un cassó, el xoco a trossos i la nata de montar, al foc, al super mínim sense deixar de remenar fins que s'integri, ara posa la mantega i torna a remenar fins que quedi integrada.
Deixa que s'entebeeixi.
Obre el pa de pessic per la meitat i posa-li la melmelada, tapa-ho i posa la cobertura de xoco.
Deixa endurir la cobertura.
Decora per exemple amb laca-sitos o fideus de color.
2h
Notes
Si voleu mes espessa la cobertura poseu 200ml de nata a compte de 250ml.
Feu el pastís amb la safata del forn que interiorment fa 34x41x5,poseu paper vegetal i unteu d'oli suau. Teniu pastís mínim per 30 persones.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4433 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josuè O'Donell: Li poso un pessic de sal, 1gr. Merci pel teu interès. Rosa.
Josep Mª Grau Cañellas, Fernanda Bausili, Quim Lleonart, Oriol Montull Fruitós, Enriqueta Ribalta Segarra. Merci a tots...
Quim Lleonart. Merci per totes les teves valoracions.
Si, el faré. Crec que has canviat les cullerades d'aigua per les de l'oli en l'apartat del ingredients. Salutacions Rosa
Perfecte, fàcil i molt bo. Merci per la recepta. Rosa