Pastís gran d'aniversari de xocolata

Ingredients

  • Pa de pessic.
  • 900 gr. de farina de pa de pessic amb llevat o dos sobres de llevat de 16 gr. cada un, si es una farina sense llevat.
  • Si vols fer el pa de pessic de xoco, barreja amb la farina, 90 gr.de xoco a la tassa en pols.
  • 675 gr.de sucre i dues cullerades mitjanes rasas de sucre vainillat (opcional)
  • 500 ml. de llet + 175 ml. d'oli suau.
  • 9 ous L
  • Farciment.
  • Melmelada de maduixa o altres
  • Cobertura.
  • 200 ml. de nata de muntar
  • 250 gr. de xoco fondant
  • 50 gr. de mantega

Elaboració

Pesa i prepara els ingredients per fer el pa de pessic.
Posa els ous i el sucre o sucres en un bol gran i integra-ho fins que quedi cremós amb les barilles del minipimer, o amb una cullera si no tens barilles, ara posa la llet i l’oli i fes el mateix, tot seguit tamisa la farina amb el xoco o sense, el llevat i sal i barreja-ho amb la cullera fins que quedi tot ben integrat.
Posa-ho a la safata del forn a 150º una hora o hora i quart Després de l’hora punxa amb una broqueta cada 5m fins que surti neta. Treu-lo i deixa'l refredar.
Mentre prepara la cobertura: Posa en un cassó, el xoco a trossos i la nata de montar, al foc, al super mínim sense deixar de remenar fins que s'integri, ara posa la mantega i torna a remenar fins que quedi integrada. Deixa que s'entebeeixi.
Obre el pa de pessic per la meitat i posa-li la melmelada, tapa-ho i posa la cobertura de xoco.
Deixa endurir la cobertura.
Decora per exemple amb laca-sitos o fideus de color.

2h

Notes

Feu el pastís amb la safata del forn que interiorment fa 34x41x5,poseu paper vegetal i unteu d'oli suau. Teniu pastís mínim per 20 persones.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6357 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: