Coca de Sant Joan amb fruita confitada i pinyons
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Típica de: Catalunya
Estació: estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250gr.Farina de força
- Pessic de sal
- 50gr. Sucre
- 1 Ou + 1 per pintar
- 5gr. llevat sec de forner
- 65ml. de llet tèbia
- 60gr. de mantega tova o fosa i freda
- 12ml. d'anís (optatiu) o dues o tres cullerades soperes de suc de taronja
- Ratlladura de taronja
- Fruita confitada, cireres i pinyons
4 racions
Elaboració
Primer de tot treu la mantega de la nevera que s'estovi o la poses en un cassó al foc super lent fins que es faci líquid i la deixes refredar. posa també a escalfar la llet, tanca el foc i posa el llevat, deixa q fermenti una mica. Ara en un bol posa la farina, la sal, el sucre, un ou, la llet, la mantega i l'anís o el suc de taronja. Pasta-ho be i tapa-ho amb film transparent durant un hora. Ara en una safata amb paper vegetal estira la massa, la pintes amb un ou batut i li poses la fruita confitada i les cireres. Deixa-ho un altre hora com a mínim (tot i que dues també estaria be) dintre el forn tancat que pugi la massa, després posa els pinyons i una mica de sucre que granularem amb unes gotes d'aigua, escampat per sobre. Ara posa la coca al forn (una reixa mes avall del mig) a 190' 20/25m a dalt i a baix.
3h
Notes
Poseu els pinyons amb aigua com a mig hora mentre prepareu la massa per que desprès al coure la coca no es cremin. Passeu-los desprès per un colador per treure l'aigua
Abans de posar els pinyons a la coca li pots fer unes tires de crema o xoco per sobre de la coca.
Si prefereixes el llevat fresc posa 12gr. practicant la mateixa operació q amb el sec.
Ja sabeu, si la voleu de 500gr. de farina o mes, es multiplicar els ingredients.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3940 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.