Caldereta de llamàntol
Ingredients
- 1/2 llamàntol per persona
- 1 pebrot verd mitjà
- 1 pebrot vermell mitjà
- 3 alls
- 350 g tomàquet madur
- 250 g. cebes
- Una mica de julivert
- 1 copa conyac
- 4 plats d’aigua
- Ametlles i avellanes
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Es separa el cap i les pinces dels llamàntols de la cua. El cap es parteix per la meitat, es treu la cua i es talla el llamàntol a rodanxes groixudes. 
Es treu el budell central del cap i els bigotis, s'extreu el cervell es reserva juntament amb el suc del cap. 
En una cassola s'escalfa oli, es sofregeix el llamàntol tallat a trossos i es retira. 
Amb el mateix oli es fa un sofregit amb els pebrots, la ceba, el tomàquet, dos alls i la meitat del julivert, tot tallat petit. 
Quan estigui a punt, es tritura amb la batedora, es passa per un colador xinès i es torna a posar a la cassola, s'hi afegeix el llamàntol que s'ha fregit, juntament amb les pinces i els caps i un litre d’aigua i es deixa bullir uns vint minuts. 
Mentre, es fa una picada amb les ametlles i les avellanes, un all i julivert. 
Quan està ben picat s'hi afegeix una copa de conyac, el suc que el llamàntol ha deixat en tallar-lo i el cervell i es tritura. 
Quan la caldereta hagi bullit els vint minuts, s'afegeix la picada i es deixa coure uns cinc minuts més. Es serveix amb llesques de pa molt fines torrades. 
Perquè sigui més gustosa, es millor deixar-la reposar unes quantes hores abans de servir.
														
 30min
  30min 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 12849 visites.
 12849 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera estiu
 estiu tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 Josuè O'Donell
 Josuè O'Donell Rafel verdaguer
 Rafel verdaguer![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Paella
 Paella Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram