Caldereta de llamàntol

Ingredients

  • 1/2 llamàntol per persona
  • 1 pebrot verd mitjà
  • 1 pebrot vermell mitjà
  • 3 alls
  • 350 g tomàquet madur
  • 250 g. cebes
  • Una mica de julivert
  • 1 copa conyac
  • 4 plats d’aigua
  • Ametlles i avellanes

4 racions

Elaboració

Es separa el cap i les pinces dels llamàntols de la cua. El cap es parteix per la meitat, es treu la cua i es talla el llamàntol a rodanxes groixudes.
Es treu el budell central del cap i els bigotis, s'extreu el cervell es reserva juntament amb el suc del cap.
En una cassola s'escalfa oli, es sofregeix el llamàntol tallat a trossos i es retira.
Amb el mateix oli es fa un sofregit amb els pebrots, la ceba, el tomàquet, dos alls i la meitat del julivert, tot tallat petit.
Quan estigui a punt, es tritura amb la batedora, es passa per un colador xinès i es torna a posar a la cassola, s'hi afegeix el llamàntol que s'ha fregit, juntament amb les pinces i els caps i un litre d’aigua i es deixa bullir uns vint minuts.
Mentre, es fa una picada amb les ametlles i les avellanes, un all i julivert.
Quan està ben picat s'hi afegeix una copa de conyac, el suc que el llamàntol ha deixat en tallar-lo i el cervell i es tritura.
Quan la caldereta hagi bullit els vint minuts, s'afegeix la picada i es deixa coure uns cinc minuts més. Es serveix amb llesques de pa molt fines torrades.
Perquè sigui més gustosa, es millor deixar-la reposar unes quantes hores abans de servir.

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11937 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: