Caldereta de llamàntol
Ingredients
- 1/2 llamàntol per persona
- 1 pebrot verd mitjà
- 1 pebrot vermell mitjà
- 3 alls
- 350 g tomàquet madur
- 250 g. cebes
- Una mica de julivert
- 1 copa conyac
- 4 plats d’aigua
- Ametlles i avellanes
4 racions
Elaboració
Es separa el cap i les pinces dels llamantols de la cua. El cap es parteix per la meitat, es treu la cua i es talla el llamàntol a rodanxes groixudes. Es treu el budell central del cap i els bigotis, s'extreu el cervell es reserva juntament amb el suc del cap. En una cassola s'escalfa oli, es sofregeix el llamàntol tallat a trossos i es retira. Amb el mateix oli es fa un sofregit amb els pebrots, la ceba, el tomàquet, dos alls i la meitat del julivert, tot tallat petit. Quan estigui a punt, es tritura amb la batedora, es passa per un colador xinès i es torna a posar a la cassola, s'hi afegeix el llamàntol que s'ha fregit, juntament amb les pinces i els caps i un litre d’aigua i es deixa bullir uns vint minuts. Mentre, es fa una picada amb les ametlles i les avellanes, un all i julivert. Quan està ben picat s'hi afegeix una copa de conyac, el suc que el llamàntol ha deixat en tallar-lo i el cervell i es tritura. Quan la caldereta hagi bullit els vint minuts, s'afegeix la picada i es deixa coure uns cinc minuts més. Es serveix amb llesques de pa molt fines torrades. Perquè sigui més gustosa, es millor deixar-la reposar unes quantes hores abans de servir.
30min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6148 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Quina part de vedella es fa servir?
Joan, tu vas publicar la recepta d'una vinagreta blanca per amanir? No aconsegueixo trobar-la, recordes el títol? Moltes...
Gràcies, ho faré. Miraré de fer la recepta.
Gràcies xef, ara mateix la miro i en prenc nota!
gràcies, Quim, la miraré. Et veig molt actiu, felicitats! Una abraçada.