Tajine de sardines amb chermoula

Categoria:
Típica de: Marroc
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 g. de sardines
  • Un manat de coriandre
  • Un ram generós de julivert
  • 2 alls
  • 1 llimona
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Comí en pols
  • Safrà o cúrcuma
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • Olives

Utensilis

La tajine és una cassola de fang de fons pla i tapa cònica que es fa servir al Marroc. Va molt bé per fer plats de carn, peix i verdures, perquè la tapa cònica afavoreix que es concentri l'escalfor i el vapor, fent una mica l'efecte de forn, de manera que tot es cou uniformement. No obstant això, es pot fer servir qualsevol cassola o estri amb tapa.

Elaboració

Es netegen les sardines, se'ls treu l'espina i es deixen obertes com un llibre. Es prepara la chermoula, marinada que es fa servir als països del Magreb per adobar peixos i mariscs. En un bol es posa el suc de mitja llimona, sal, pebre, el coriandre i el julivert picat, dues cull/sop d'oli, mitja cull/cafè de comí i mitja de cúrcuma. Es barreja bé, se'n posa una mica damunt d'una sardina i es tapa amb una altra sardina, com si fos un entrepà. Es talla el tomàquet i la ceba a rodanxes a la base del tajine, a sobre s'hi col·loquen les sardines i al centre un grapat d'olives. Es posa la chemoula que ha sobrat per damunt de les sardines, un raig d'oli i un raget d'aigua, es tapa i es posa al foc. Es deixa coure a foc suau durant 20 o 25 minuts. Se serveix amb la mateixa tajine o cassola, acompanyat d'una amanida de pastanaga i taronja.

Notes

Com tots els plats tradicionals, els ingredients poden variar d'una casa a l'altra o d'una regió a una altra. Hi ha qui a la base d'aquest plat hi posa, juntament amb la ceba i el tomàquet, pebrot verd i vermell, o llesques de patata, també poden variar les espècies, així que es pot fer amb els ingredients que més us agradin.


Recepta de cuina de Tajine de sardines amb chermoula
per Teresa Artigas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1345 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: