Bandes de pasta de full amb calçots, sardines de la costa i tomàquet al forn
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze calçots
- Vuit sardines de la costa(salades)
- Vuit rodelles de tomaquet de mig dit de gruix
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Farina
4 racions
Utensilis
Un corró per estirar la pasta
Un corró per punxar la pasta
Una placa pel forn
Paper sulfuritzar
Una safata plana metal·lica
Dues paelles grans
Una espàtula plana metal·lica
Una safata de cartró amb blonda
Elaboració
Primerament, espolsem el marbre de la cuina amb farina i tot seguit estirem la pasta de full i la punxem. Seguidament, tallem vuit bandes de pasta de full de dotze centimetres de llarg per vuit d'ample, les fiquem a la placa del forn amb un paper sulfuritzat i les enfornem a 180º, fins que el full és daurat, i les reservem.
A continuació, en una paella amb oli d'oliva fregim les sardines de la costa, i quan són fregides les reservem, colem l'oli i el fiquem en un biberó de plàstic.
Tot seguit, netegem els calçots, els tallem en juliana de mida mitjana i els fregim en una paella amb un raig d'oli, salpebrats, i quan són cuits, els reservem.
A part, en una safata amb un paper sulfuritzat fiquem vuit rodantxes de tomàquet salpebrades i un rajolí d'oli, en el forn a 180º, fins que estiguin mig cuites i les reservem.
A l'hora de muntar les bandes, escampem la juliana de porros pel damunt de tota la superfície, i esqueixem una sardina damunt de cada banda, repartida per tota la superficie.
Per acabar el plat, fiquem amb molta cura amb l'ajud de l'espàtula plana, una rodanxa de tomàquet en el centre de la banda, i per acabar el plat, ho regarem amb el biberó amb un rajolí d'oli de fregir les sardines, ficarem les bandes ben repartides en la safata de cartró amb blonda, i ja les podrem servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina del calçot Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2561 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.