Gaspatxo català

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2-3 Kgs de tomàquets madurs
  • 2 pebrots verds
  • 2 pebrots vermells
  • 2 cogombres
  • 2 pastanagues
  • 2 o 3 alls
  • 1 branca d'api (sense fulles)
  • 1 llimona
  • Un tros de gingebre
  • Ous (de mig a un per persona)
  • 1/2 litre d'aigua de mar
  • 1/2 litre d'aigua de qualitat
  • Un dit d'oli d'oliva bio
  • Farigola, llorer, pebre vermell dolç i/o picant, agar-agar
  • Pa integral de motlle
  • Glaçons d'una fruita triturada (síndria, cireres o remolatxa)
  • Ceba tendra

10 racions

Utensilis

Turmix o pimer.

Elaboració

Posar mig litre d'aigua de qualitat i mig litre d'aigua de mar al foc amb 2 fulles de llorer, dues branques de farigola o més, i una cullerada rasa d'agar-agar. Quan vagi a bullir, baixar el foc al mínim, deixar-ho coure 10-12 minuts i colar. Reservar.
Preparar tomàquets: Fer-los-hi un tall a la pell, escaldar-los màxim 20 segons (excepte si són "nas de bruixa", que s'escalden 2 o 3 segons) pelar i desllavorar. Reservar.
Posar els ous a coure coberts d'aigua. Quan vulguin arrencar el bull, posar el foc al mínim deu minuts. Submergir en aigua freda. Pelar. Passar una aigua i guardar en pot de vidre, tapat, a la nevera.
Tallar el pa a quadrets i posar-lo a foc baix al forn. Remenar de tant en tant, fins que estigui dextrinat (o sigui dur i faci crec-crec). El que no es faci servir, es guarda en nevera ben tapat.
Netejar i desllavorar els pebrots, una llimona, dos o tres alls, dues pastanagues, un cogombre, un tros de gingebre, mitja tija d'api. Liquar la meitat dels pebrots i els demés ingredients. Tallar a quadrets els pebrots que han quedat pel guarniment.
Triturar (a pímer o turmix, a baixa velocitat) els tomàquets amb l'oli i una mica de liquat. Incorporar la resta del liquat, l'amaniment, una porció de brou (que ja s'ha refredat) i tastar. Rectificar el que calgui.
Els ous es tallen a bocins al moment de servir.
Els glaçons es treuen del congelador, d'una sola fruita, al moment de servir.

1h

Notes

Si sou colla, es pot posar en un gran bol amb un cullerot i es serveix en bols petits, amb el guarniment que cadascú vulgui.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2916 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Beppa Casas diu:
No és tanta feina com sembla!. Val la pena tenir a punt 3 o 4 botelles de litre de "Cal Valls" per si en sobra. No cal dir que he fet moltes provatures i variacions, però aquesta recepta està molt comprovada. Si algú no pren gluten, pots tenir crostons de fajol per a ell. No hi poso ceba en la recepta, perquè compromet la caducitat, però si picadeta, a banda. Si algú li agrada més agre, s'hi pot afegir vinagre. Bon profit!!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: