 
						Faves de l'àvia a la catalana
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						
						Recepta per olla a pressió
						Típica de: Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- Quatre quilos de faves del temps amb pell. Després, les hem de desgranar, i en queden menys quantitat.
- Un xoriço vermell dolç.
- Una botifarra negra tombada de les de sempre.
- 150 grams de cansalada fumada "beicon".
- Un polsim de pebre vermell dolç.
- Quatre alls tendres.
- Dues cebes mitjanetes tendres.
- Una copeta de moscatell, ranci o vi d'Oporto
- Una fulla de llorer.
- Sal, oli, una cullerada de sucre i 1/2 litre d'aigua.
- Una rameta de menta.
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Olla a pressió i safata de servir. O olla normal.
Elaboració
							Desgranarem o traurem les pallofes a les faves.
En una olla a pressió, posarem l'aigua, i les faves desgranades (poden comprar-se desgranades als mercats).
Afegirem la fulla de llorer, el pebre vermell, les cebes i alls trossejats petits.
També hi posarem la botifarra, cansalada i xoriço fet a tallets.
Ho ruixarem amb l'oli verge d'oliva, sal, sucre  i la copeta de moscatell o similar
Finalment, hi posarem la rameta de menta.
Taparem l'olla a pressió, i quan comenci a xiular, ho deixarem coure durant cinc minuts. Sabrem si estan fetes amb l'olor que deixen anar.
Deixarem reposar l'olla sense destapar-la durant mitja hora.
Pensem que l'olla a pressió MAI es pot destapar de seguida que la treiem del foc. Cal, simplement, deixar que marxi tot el vapor abans d'obrir-la, per tal d'evitar "ensurds".
														
 45min
  45min 
Notes
Presentarem aquestes faves com a plat únic.
Aquest plat també es pot fer amb faves congelades, però no és tant recomanable, ja que les faves del temps són molt més bones.
Si es fa amb faves congelades,es fa menys quantitat.
Si les faves es compren fresques, es calcula un quilo de faves (sense desgranar) per persona.
És la quantitat que jo sempre he posat a la cassola o l'olla.
Si les fem en una olla normal, cal anar sacsejant-la perqu'è no se'ns aferrin de sota. Aleshores tindrem les faves al foc durant 20/25 minuts. Amb tots els mateixos ingredients.
 Etiquetes: 
						Olla a Pressió
 
						Etiquetes: 
						Olla a Pressió  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 13822 visites.
 13822 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 Montse Cañellas Robert
 Montse Cañellas Robert![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)


 Postres i dolços
 Postres i dolços Natilles
 Natilles 
  
  
  
  Altres
 Altres Carns
 Carns 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram