Garoines o garotes gratinades al cava Brut Nature

Ingredients

  • 12 Garotes
  • 3 Escalunyes
  • 1/2 Litre de crema de llet
  • 150 g de Mantega
  • 1/2 Litre de cava Brut Nature
  • 1 Rovell d'ou
  • Salsa holandesa
  • Brandi

4 racions

Elaboració

Per tallar i preparar les cloves de les garotes:

Tallem les garotes fent un cercle per la part de la boca. Buidem l’aigua i, amb l’ajuda d’una cullera petita, traiem les llengües de coral i les reservem.
Les cloves de les garotes ens faran de recipient.
Netegem les cloves i les posem en una safata per anar al forn. Un cop netes, hi pos.em unes gotes de brandi a cada clova.
Les posem al forn (pre-escalfat a 180º), durant 10 minuts.
Les traiem del forn i les deixem refredar.

Preparació del farcit:

Piquem les escalunyes i la daurem en una paella amb mantega i oli.
Quan comencin a agafar color, hi incorporem les llengües de coral, ho sofregim uns 2 minuts i, tot seguit, hi afegim el cava.
Ho deixem reduir fins a la meitat, i a continuació hi posem la crema de llet i ho fem bullir uns 20 minuts.
En reduir, s’anirà espessint una mica.
Un cop passats els 20 minuts, triturem, colem i reservem el farcit.
Per farcir les garotes, aboquem la crema de garotes tèbia dins les cloves i, al damunt, fem un cordó de salsa holandesa freda.
Ho gratinem al forn, i ja ho tenim llest per servir.

40min


Recepta de cuina de Garoines o garotes gratinades al cava Brut Nature

Garoines o garotes gratinades al cava Brut Nature.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2357 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!