Garoines o garotes gratinades al cava Brut Nature
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 12 Garotes
- 3 Escalunyes
- 1/2 Litre de crema de llet
- 150 g de Mantega
- 1/2 Litre de cava Brut Nature
- 1 Rovell d'ou
- Salsa holandesa
- Brandi
4 racions
Elaboració
Per tallar i preparar les cloves de les garotes:
Tallem les garotes fent un cercle per la part de la boca. Buidem l’aigua i, amb l’ajuda d’una cullera petita, traiem les llengües de coral i les reservem.
Les cloves de les garotes ens faran de recipient.
Netegem les cloves i les posem en una safata per anar al forn. Un cop netes, hi pos.em unes gotes de brandi a cada clova.
Les posem al forn (pre-escalfat a 180º), durant 10 minuts.
Les traiem del forn i les deixem refredar.
Preparació del farcit:
Piquem les escalunyes i la daurem en una paella amb mantega i oli.
Quan comencin a agafar color, hi incorporem les llengües de coral, ho sofregim uns 2 minuts i, tot seguit, hi afegim el cava.
Ho deixem reduir fins a la meitat, i a continuació hi posem la crema de llet i ho fem bullir uns 20 minuts.
En reduir, s’anirà espessint una mica.
Un cop passats els 20 minuts, triturem, colem i reservem el farcit.
Per farcir les garotes, aboquem la crema de garotes tèbia dins les cloves i, al damunt, fem un cordó de salsa holandesa freda.
Ho gratinem al forn, i ja ho tenim llest per servir.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6040 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.