Bicicletes amb xixorrites, gratinades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 grams, de xixorrites
  • 250 grams, de bicicletes,( un paquet)
  • Sal
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Mantega
  • Una fulla de llorer
  • Tres alls pelats
  • Sofregit de tomàquet,( està en les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Nata líquida,( per muntar)
  • Una ceba picolada
  • Ví blanc

4 racions

Utensilis

Una safata per anar al forn
Un cassó gran
Una paella gran

Elaboració

En un cassó amb: aigua, sal i un raig d'oli d'oliva, bullim les bicicletes, fins que són al " dente ", i les reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim : les xixorrites, la ceba picolada, la fulla de llorer, i els alls pelats.
Seguidament, afegim cinc cullerots de sofregit de tomàquet, i un got de ví blanc.
Quan tot el conjunt és cuit, afegim les bicicletes ben escorregudes, i ho remenem ben remenat. A continuació, afegim la nata líquida, ho remenem tot plegat, i ho fiquem en una safata per anar al forn. Ho espolsem amb formatge ratllat, hi afegim unes nous de mantega, i ho enfornem a 180º, fins que tot plegat és ben rosset, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata, amb un plat a sota, per tal de no cremar-nos.

40min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

720 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Lo (st) Indequitxen diu:
Quim... Xixorrites ? què són ?, perdona la meva ignoràcia
Quim Lleonart diu:
Amic Lo(st) Indequitxen, a la meva recepta, Macarrons amb Xixorrites, explico el que són les xixorrites, segons una veu popular, de la Barcelona dels anys 1950. Rep una salutació Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!