Mongetes blanques del ganxet estofades, amb xixorrites, i xoriç
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Estofat
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 600 grams de mongetes del ganxet
- 300 grams de xixorrites
- Dues tires de xoriç, tallades a rodelles gruixudes.
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Sis alls laminats
- Oli d'oliva
- Aigua
- Dues cullerades soperes, de pebre vermell dolç
- Una cullereta de bicarbonat
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							La nit abans de coure les mongetes, les posem en remull, amb una mica de bicarbonat.
El dia següent, les rentem ben rentades, i les reservem.
A part, en una cassola fonda, posem oli d'oliva, i tot seguit posem a fregir: la ceba picolada, el llorer, les xixorrites, i el xoriç, tallat a rodelles.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim les mongetes, i l'aigua necessària per coure-les, tapem la cassola, i posem el foc a mitja potencia.
De tant en tant, anem mirant les mongetes, que no es desfacin, i corregim de sal.
Quan ja són gairebé cuites, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, afegim les dues cullerades de pebre vermell, tot remenant, perquè no es cremi, sense deixar de remenar, ho afegim a la cassola de les mongetes, i ho deixem coure tot plegat, cinc minuts més, abans de servir-ho.
														
 1h
 1h 
Notes
Per fer aquest plat, podem emprar qualsevol mongeta blanca, que es conrea a Catalunya, doncs totes són excel·lents. Del ganxet, del barco, de Balaguer, de La Febró, de Santa Pau, etc...
 Etiquetes: 
						Cuina de tardor
 
						Etiquetes: 
						Cuina de tardor  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 12841 visites.
 12841 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Carpaccio
 Carpaccio 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Sopes i cremes
 Sopes i cremes Altres
 Altres Carns
 Carns 
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços





 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram