Manetes de porc amb llagostins i botifarra culana negre
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre manetes de porc ( són els peus de la part de devant, més tendres i gelatinoses que els peus del darrere)
- Vuit llagostins del nº3 ( congelats )
- Anet fresc ( eneldo )
- Tomàquet fregit ( de pot )
- Una botifarra culana negre
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats i aixafats
- Quatre fulles de llorer
- Conyac
- Ví blanc
- Oli d'oliva
- Sal
- Un grapat de grans de pebre negre
- Àpi
- Una cabessa d'alls tallada per la meitat
4 racions
Elaboració
Primer, socarrimem les manetes en el fogó, per tal de treure els pels que puguin tenir.
Les tallem per la meitat a lo llarg, i després, per la meitat a lo ample ( o sigui, en quatre trossos ). A continuació, els posem a bullir en una olla, amb : la cabessa d'alls, dues fulles de llorer, un tròs dàpi, sal i els grans de pebre negre.
Quant són cuits, els traiem i els reservem. Colem el brou de la cocció, i el reservem.
En una cassola de terrissa, fregim els llagostins amb oli d'oliva, i els flamegem amb conyac.
Un cop flamejats, els reservem. En la mateixa cassola, fregim : l'anet ben picolat, dues fulles de llorer, els alls pelats i una ceba ben picolada. Seguidament, afegim tomàquet fregit, i un raig de ví blanc. Seguidament, afegim brou de coure les manetes, i deixem que faci xup-xup. A continuació, posem les manetes, els llagostins, i la botifarra tallada a rodelles. Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, corregim de sal, i ja ho tenim llest per treure a taula.
1h
Etiquetes: Mar i Muntanya Cuina de tardor La cuina de les manetes de porc Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2279 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.