Manetes de porc amb llagostins i botifarra culana negre

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre manetes de porc ( són els peus de la part de devant, més tendres i gelatinoses que els peus del darrere)
  • Vuit llagostins del nº3 ( congelats )
  • Anet fresc ( eneldo )
  • Tomàquet fregit ( de pot )
  • Una botifarra culana negre
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats i aixafats
  • Quatre fulles de llorer
  • Conyac
  • Ví blanc
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Àpi
  • Una cabessa d'alls tallada per la meitat

4 racions

Elaboració

Primer, socarrimem les manetes en el fogó, per tal de treure els pels que puguin tenir.
Les tallem per la meitat a lo llarg, i després, per la meitat a lo ample ( o sigui, en quatre trossos ). A continuació, els posem a bullir en una olla, amb : la cabessa d'alls, dues fulles de llorer, un tròs dàpi, sal i els grans de pebre negre.
Quant són cuits, els traiem i els reservem. Colem el brou de la cocció, i el reservem.
En una cassola de terrissa, fregim els llagostins amb oli d'oliva, i els flamegem amb conyac.
Un cop flamejats, els reservem. En la mateixa cassola, fregim : l'anet ben picolat, dues fulles de llorer, els alls pelats i una ceba ben picolada. Seguidament, afegim tomàquet fregit, i un raig de ví blanc. Seguidament, afegim brou de coure les manetes, i deixem que faci xup-xup. A continuació, posem les manetes, els llagostins, i la botifarra tallada a rodelles. Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, corregim de sal, i ja ho tenim llest per treure a taula.

1h


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2279 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: