Estofat de porc senglar

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Carn de porc de senglar
  • Oli d'oliva verge
  • 1 ceba
  • Una cabeça d'alls
  • Tres tomacons
  • 1 fulla de llorer
  • Una remata de farigola
  • Un got de vi o brandi
  • Aigua o brou
  • 3 patates
  • 10 o 12 ametlles
  • 1 gra d'all cru
  • 3 a nous
  • 1 grapat de pinyons
  • 2 galetes marias
  • 1/2 presa de xocolata

4 racions

Elaboració

Poseu a macerar la carn en aigua durant 48 hores. La carn s'haurà de congelat durant uns quants dies, si és possible.
En una olla de pressió, poseu-li oli i deixeu-lo escalfar a foc fort.
Tireu la carn tallada a daus grossos i doneu-li uns tombs perquè quedi ben rossa.
Afegiu-hi la ceba tallada en quatre trossos, la cabeça d'alls sencera, els tomacons tallats a bacinets i el llorer i deixeu que es cogui tot una mica.
Tireu-hi el vi o el brandi i deixeu-lo reduir.
Afegiu l'aigua o el brou i deixeu-lo coure 30 o 40 minuts, a foc lent (segons la tendresa de la carn).
Feu una picada amb les ametlles, l'all cru, les nous, els pinyons, les galetes i la xocolata (la podeu fer amb el tur mix).
Destapeu l'olla i afegiu-hi les patates tallades a daus i fregides prèviament i també la picada.
Deixeu-ho coure 5 minuts més, retireu-ho del foc i ja es pot servir.
Les patates també es poden posar en cru, quan s'hi afegeix l'aigua o brou, i com a qualsevol estofat es poden afegir rovellons xampinyons, pèsols, carxofes, etc.

1h

Notes

La carn de porc de senglar millor que es pugi congelat


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2722 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!