Estofat de porc senglar
Categoria:
Carns
Recepta per olla a pressió
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Carn de porc de senglar
- Oli d'oliva verge
- 1 ceba
- Una cabeça d'alls
- Tres tomacons
- 1 fulla de llorer
- Una remata de farigola
- Un got de vi o brandi
- Aigua o brou
- 3 patates
- 10 o 12 ametlles
- 1 gra d'all cru
- 3 a nous
- 1 grapat de pinyons
- 2 galetes marias
- 1/2 presa de xocolata
4 racions
Elaboració
Poseu a macerar la carn en aigua durant 48 hores. La carn s'haurà de congelat durant uns quants dies, si és possible.
En una olla de pressió, poseu-li oli i deixeu-lo escalfar a foc fort.
Tireu la carn tallada a daus grossos i doneu-li uns tombs perquè quedi ben rossa.
Afegiu-hi la ceba tallada en quatre trossos, la cabeça d'alls sencera, els tomacons tallats a bacinets i el llorer i deixeu que es cogui tot una mica.
Tireu-hi el vi o el brandi i deixeu-lo reduir.
Afegiu l'aigua o el brou i deixeu-lo coure 30 o 40 minuts, a foc lent (segons la tendresa de la carn).
Feu una picada amb les ametlles, l'all cru, les nous, els pinyons, les galetes i la xocolata (la podeu fer amb el tur mix).
Destapeu l'olla i afegiu-hi les patates tallades a daus i fregides prèviament i també la picada.
Deixeu-ho coure 5 minuts més, retireu-ho del foc i ja es pot servir.
Les patates també es poden posar en cru, quan s'hi afegeix l'aigua o brou, i com a qualsevol estofat es poden afegir rovellons xampinyons, pèsols, carxofes, etc.
1h
Notes
La carn de porc de senglar millor que es pugi congelat
Etiquetes: Estofat Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5989 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.