Peus de porc amb naps

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 peus
  • 1 kg. de naps
  • 3 tomates
  • 3 cebes de Figueres
  • 3 alls
  • Farina
  • Un tallet de xocolata negra
  • Una picada d'avellanes i pinyons

4 racions

Elaboració

Començaré dietn que jo els peus, els compro al meu carnicer, que els té bullits i tancats al buit, però jo sempre els hi dono una bullida d'uns deu minuts, així tinc brou per afegir. Però si els compreu frescos, fer-los bullir d'una hora i mitja a dues, amb una fulla de llord (llaurer), i un grans de pebre.
Netejarem els naps, i els tallem en quatre trossos. Els posem a bullir uns deu minuts, ( si son tendres), els escurrirem i reservar.
Mentres farem un sofregit amb les cebes i els alls, amb el foc baix, quan ja tingui color, afegim la tomata i el trosset de xocolata, deixem que vagi coent, amb el foc baix igual.
Quan tot hagi reduit, posem un cullerot de brou, de bullir els peus, deixem coure més, afegim més brou perquè agafi el gust del sofregit.
Posem els peus a la cassola, i cobrim de brou, i tapem que vagi fent xup-xup. Perquè no tot sigui brou de bullir els peus, podem tenir un pot amb aigua, que hi hem posat una pastilla de carn, i afegim a la cassola.
Mentrestant, enfarinem els naps, i fregim....reservem amb paper de cuina. Quan els tinguem tots fets, els posem a la cassola dels peus, sacsejar i tapar. Mentres farem la picada amb les avellanes i els pinyons.....afegim la picada, sacsejar de nou, tapem, i apaguem el foc.

1h 30min

Notes

Un truc perqué no es cremi l'oli al fregir els naps (en surten molts), es posar tres o quatre escuradents a la paella amb l'oli.
Com podeu veura, en tots els sofregits, afegeixo el trosset de xocolata negra......el resultat es boníssim !!!
Els temps de "cuinar" aquest plat es gran, però amb el que si está més es em fregir els naps.
Penjo aquesta recepta ara, perqué es temps de naps,...i els peus, es mejar de tardor, hivern i primavera.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12134 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Hola Lourdes S.X.
Per gaudir de la teva addicció al coco, avui et deixo dues receptes que són molt fàcils de fer. Una abraçada Joan
26.03.2011

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: