Pastís de carquinyolis
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 ous
- 200 gr. de sucre
- 225 gr. de farina
- 200 gr. de nata montada
- Un sobre de llevat (Royal)
- Una llimona
- Carquinyolis
- Sucre fí
8 racions
Elaboració
Fa temps, em varen ensenyar a fer aquest pastís, i com que tenia carquinyolis (feia temps), els vaig voler aprofitar.
Primer triturarem els carquinyolis, amb un drap de fil i el corró (no el turmix), doncs s'han de trobar els trossos.
Barrejar els ous amb el sucre, perquè quedi una massa esponjosa. Afegim la pell de la llimona ratllada i la nata muntada, amb molt de compte, remenem de dalt a baix, a poc a poc. Afegirem la farina i el llevat, també molt a poc a poc, perquè quedi tot barrejat.
Folrem un motlle amb paper vegetal, untat amb margarina, hi aboquem la barreja. Afegim els carquinyolis triturats...posar-n'hi molts, que quedi tot ben tapat.
El forn el tindrem a 190ºC, posem el pastís dins, uns trenta minuts.....(depèn del forn), es qüestió de vigilar-ho. Si al punxem amb un escuradents i surt net...ja està!
El deixem refredar, el desemmotllem, i posem sucre fi per sobre.
45min
Notes
Jo l'he fet amb un motllo rodó, també es pot fer amb una safata....però semblarà més coca que pastís, però segur que es bo igual.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2867 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Avui he rebut un correu dient que la recepta no es complerta, ja que no dic quan s'ha d'afegir el bacallà, teniu raó,...
Quim, vull fer una pregunta.....Perquè no hi posa una foto del plat??, potser veuríem millor "el plat", es que n'hi han de...
No sé el temps que m'has fet la pregunta Enriqueta ribalta segarra , però si dic que feia molt de temps que no entrava a...
Doncs me'n alegro que agradi, i quan les hagi fet, ja dirá si les ha trobat bones.
Hola. Jo he fet aquests postres, i queda espectacular, però encara hi queda més, si talles el torrò, a trossos, i desprès...