Cua de bou estofada
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Dues cues de bou o vedella talades en trossos de dos dits aproximadament cadascun
- Dues branques d'api
- Dues cebes tallades a la brunesa
- Tres fulles de llorer
- Sis grans d'alls pelats
- Quatre pomes tallades a trossos regulars sense pelar
- Un grapat de nous pelades
- Sis tomàquets madurs tallats a trossos
- Sal
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una copa de licor de poma
- Vi negre per cobrir-ho tot
- Oli d'oliva
- Farina
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams aproximadament
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un colador xinès
Uns estalvis de vímet
Elaboració
En un atuell de plàstic posem : els trossos de cua salpebrats, les branques d'àpi tallades a trossos, les cebes, el llorer, els alls,les pomes, les nous, els tomàquets, els grans de pebre negre, un raig de licor de poma, i ho cobrirem tot plegat amb vi negre potent d'alta graduació. Ho deixarem macerar vint-i-quatre hores, com si féssim un civet.
En el moment de cuinar-ho, treure'm els trossos de cua, els passarem per farina, i els fregirem en una paella amb oli d'oliva, i els reservarem.
Escorrem tota la bressa i la fregim en una cassola fonda, amb oli d'oliva.
Quan estigui mig fregida, afegim una mica de vi negre i aigua, tot deixant que arrenqui el bull
durant una bona estona.
Seguidament, passarem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa ho passarem pel colador xinès, a la mateixa cassola on ho cuinarem.
Fiquem els trossos de cua, baixem el foc, i deixem que cogui, fins que la cua sigui ben tendra. Ara serà el moment de afegir-hi els bolets escorreguts.
Deixarem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja tenim la cua llesta per servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2780 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquests tipus de guisats sempre és millor fer-los un dia abans, però no cal que siguin massa dies abans. Rebi una...
Amic Joan, si vas a les meves receptes, podràs veure la recepta de com es fa el sofregita les cuines professionals, que crec...
Amic Moisès, si vas a les meves receptes veuràs la recepta de l'amanida Alemanya, que també et pot agradar.
Amic Joan, si vas a les meves receptes trobaràs dues varietats de Qiche Lorraine que crec que t'agradaran. Les receptes...
Amiga M. Àngels, el que l'amic Josep M hem sembla que vol dir, és que amb julivert, oli i all, hem de fer una picada amb la...