Pastis Tatin
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: França
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 16 pomes tipus golden
- Mantega
- Gelatina de poma
- Sucre
- Pasta de full
- Caramel líquid
8 racions
Elaboració
Agafem un motlle ample desemmotlla-ble, i cobrim el fons amb el caramel líquid.
Seguidament, agafem les pomes, les pelem, els hi traiem el cor, i les tallem en quatre trossos. Les anem posant dretes cobrint tot el motlle, ben juntes i apretades.
Seguidament, untem les pomes amb mantega i sucre, i ho tapem amb la pasta de full, tot arrugant-la per les voreres.
Ho posem a coure en el forn a 180º, uns 75 minuts, i ja ho podrem treure amb compte de no cremar-nos. Ho desemmotllem en una safata rodona, ho anem pentinant amb l'ajud d'una espàtula, seguidament, ho pintem amb la gelatina de poma calenta, i ja tenim el pastis tatin llest per servir a taula.
1h 30min
Notes
En el moment de coure el pastis, pot regalimar el sucre, per això és convenient posar a sota el pastis, un safata forrada amb paper d'alumini, per no embrutar el forn.
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1617 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...