Trinxat del Pirineu
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de patates trencades a trossos regulars
- Una col tallada a trossos regulars
- Una ceba pelada picada
- Quatre alls pelats laminats
- Quatre talls de cansalada viada tallats a trossos molt petits
- Dotze tires de cansalada viada tallades molt fines
- Sal
- Aigua
- Oli d'oliva
- Vi blanc
6 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
En una cassola amb aigua i sal, bullim les patates i la col. Deixem que no es coguin massa.
Un cop cuites, les escorrem, i amb l'ajut d'una forquilla, ho anem aixafant.
En una cassola amb oli d'oliva, fregim: els alls, la ceba i la cansalada a trossos. Quan ja és fregit afegim un raig de vi blanc i deixem que redueixi. Seguidament, afegim tot el trinxat, i ho remenem tot ben remenat. En el moment de servir-ho, fem un niu en el centre del plat, i damunt hi posem dues tires de cansalada, passades per la paella ben fregides, i ja tenim el trinxat del Pirineu o trinxat de la Cerdanya, a punt per servir a taula.
40min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3393 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.