Trinxat del Pirineu

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de patates trencades a trossos regulars
  • Una col tallada a trossos regulars
  • Una ceba pelada i picolada
  • Quatre alls pelats i làminats
  • Quatre talls de cansalada de panxeta tallats a trossos molt petits
  • Dotze tires de cansalada de panxeta tallades molt fines
  • Sal
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Ví blanc

6 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta

Elaboració

En una cassola amb aigua i sal, bullim les patates i la col. Deixem que no es coguin massa.
Un cop cuites, les escorrem, i amb l'ajut d'una forquilla, ho anem aixafant.
En una cassola amb oli d'oliva, fregim : els alls, la ceba i la cansalada. Quan ja és fregit
afegim un raig de ví blanc i deixem que redueixi. Seguidament, afegim tot el trinxat, i ho
remenem tot ben remenat. En el moment de servir-ho, fem una muntanya en el centre del plat, i damunt hi posem dues tires de cansalada, passades per la paella, i ja tenim el trinxat del pirineu o trinxat de la Cerdanya, a punt per menjar.

40min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1160 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!