Sopa bruta de Festa
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Carn i verdura per a fer un brou fortet.
- 300 grams de llonganissa crua (hi ha alguna comarca que en diuen bull o botifarra crua)
- Un ou sencer i un ou bullit
- Uns pinyons
- Pa ratllat
- Pa torrat
- Farina
6 racions
Utensilis
Una sopera per a servir a taula i un cullerot de sopa.
Elaboració
Una vegada tinguem el brou fet, el reservarem.
Farem una massa amb la llonganissa, l'ou sencer, pa ratllat i uns pinyons, i farem unes pilotetes no massa grosses. Les enfarinarem, i fregiren lleugerament.
Esmicarem trossets petitons de pollastre, i reservarem.
Farem també a trossets petitons un ou dur, i el reservarem també.
Posarem el brou al foc, i quan sigui calent, hi posarem les llesques de pa torrat, fent una sopa una mica espesseta.
Finalment, hi afegirem l'ou dur, les pilotetes, i també el pollastre esmicat.
1h
Notes
Aquest és un excel.lent primer plat, digne de les Festes de Nadal.
Voldria dir que aquest plat, va ser premiat aquest estiu 2011 al concurs de Bonpreu-Esclat.
Etiquetes: Plat de festa Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4118 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.