Olives arbequines en conserva

Aquestes olives es recullen pels voltants de finals d'octubre, primers de novembre, i són amb les que es fa l'oli a molts indrets del Baix Camp, amb DO.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Olives arbequines.
  • Farigola fresca.
  • Aigua embotellada.
  • Sal.
  • Pots de vidre.

Elaboració

Posarem les olives en aigua de l'aixeta durant 24 hores.
Posarem l'aigua embotellada a bullir, (uns dos minuts), amb farigola abundant, la sal, i la deixarem refredar.
La proporció és:nou mides d'aigua per una de sal.Podeu fer la mida amb l'estri que volgueu, sempre amb aquesta proporció. -tassa, got, etc...
Una vegada freda l'aigua, i els pots de vidre néts, els anirem omplint amb les olives, i hi posarem l'aigua de farigola i sal, fins cobrir completament les olives
Els taparem, i els guardarem de cap per avall uns quinze dies, i quan hagi passat aquest temps, ja podem posar-los normals.

1h

Notes

Boníssimes en amanides, com aperitiu, etc...
Tant l'oli que se'n treu, com aquestes olives en adob, tenen com a caracteristica l'amargor del seu gust.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5618 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Teresa Vives Mariné diu:
Em pregunteu si trec l'amargor de les olives.
No l'he tret mai, perquè perdrien tota la gràcia i el gust característic.
Les faig tal qual ho poso a la recepta.
També en tinc una altra de recepta, que podeu mirar, per posar les olives en conserva. És similar.
Igualment, queden bones tan d'una forma com de l'altra.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: