Olives arbequines en conserva
Aquestes olives es recullen pels voltants de finals d'octubre, primers de novembre, i són amb les que es fa l'oli a molts indrets del Baix Camp, amb DO.
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Conserves
Estació: tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Olives arbequines.
- Farigola fresca.
- Aigua embotellada.
- Sal.
- Pots de vidre.
Elaboració
Posarem les olives en aigua de l'aixeta durant 24 hores.
Posarem l'aigua embotellada a bullir, (uns dos minuts), amb farigola abundant, la sal, i la deixarem refredar.
La proporció és:nou mides d'aigua per una de sal.Podeu fer la mida amb l'estri que volgueu, sempre amb aquesta proporció. -tassa, got, etc...
Una vegada freda l'aigua, i els pots de vidre néts, els anirem omplint amb les olives, i hi posarem l'aigua de farigola i sal, fins cobrir completament les olives
Els taparem, i els guardarem de cap per avall uns quinze dies, i quan hagi passat aquest temps, ja podem posar-los normals.
1h
Notes
Boníssimes en amanides, com aperitiu, etc...
Tant l'oli que se'n treu, com aquestes olives en adob, tenen com a caracteristica l'amargor del seu gust.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5053 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.