Coca de pasta de full, amb xixorrites, i olives negres

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una placa de pasta de full
  • Un ou batut
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • 300 grams, de xixorrites
  • Tomàquet fregit
  • 200 grams, d'olives negres, sense pinyol
  • Una ceba picolada
  • 200 grams, de formatge ratllat
  • Farina

6 racions

Utensilis

Una safata, per anar al forn
Un corró, per estirar la pasta
Un corró, per punxar la pasta
Paper sulfurat,( paper del forn)

Elaboració

En un cassó amb oli d'oliva, fregim la ceba picolada. Seguidament, afegim el tomàquet i les xixorrites. Quan tot és mig fregit, corregim de sal, i ho reservem.
A part, espolsem amb farina la taula de treball, i amb l'ajud del corró, estirem la pasta de full, i seguidament la posem a la safata del forn, amb un full de paper sulfuritzat.
A continuació, passem el corró punxador per damunt de la planxa de full, i amb l'ajud dels dits, dobleguem totes les voreres de la placa, i ho pintem amb l'ou batut.
Seguidament, omplim tota la base amb la salsa de xixorrites, escampem les olives pel damunt, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho enfornem a 180º, fins que la coca, és torradeta, i ja la podrem treure a taula, amb una safata amb blonda.

40min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

629 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!