Bacallà de Divendres Sant

Ingredients

  • Sis lloms de bacallà dobles i blancs, una ceba mitjaneta, una tomaca madura, tres ous durs, sis carxofes, un gra d'all, sal, oli d'oliva verge, mitja llimona, un raget de vi ranci, aigua, una culleradeta de maizena (per espesseir), una de sucre, 100 grams de pèsols, i un grapadet de pinyons.

6 racions

Utensilis

Una cassola normal, i ratllador.

Elaboració

Fregirem el bacallà previament dessalat, i enfarinat, (espolsant-lo bé, perquè no hi quedi massa farina enganxada).
El reservarem quan sigui rosset.
En una cassola farem el sofregit de ceba i tomaca (prèviament ratllada i amb un xic de sucre per tal que perdi l'acidesa), i un granet d'all ben trinxat.
Hi afegirem el vi ranci quan quasi estigui tot cuit.
Tallarem les carxofes en quatre trossos, i les regarem amb el suc de la mitja llimona, per tal que no quedin fosques.
Posarem les carxofes i els pèsols a la cassola, i ho cobrirem d'aigua i la culleradeta de maizena, deixant que bullin uns quinze minuts.
Afegirem el bacallà, els ous partits pel mig, i els pinyons (prèviament passats per una paella amb oli perquè s'enrosseixin), i finalment el julivert trinxadet ben fi.
Ho deixarem que bulli tot junt uns cinc minuts més, i llestos!
Enlloc dels pèsols, també podem posar-hi fesols blancs prèviament cuits. (Foto)

1h

Notes

Aquest dia, en ser Divendres Sant, ho posarem a taula com a plat únic.
Cal tenir en compte que aquest guisat, és millor fer-lo el dia abans, perquè agafi més bon gust.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11459 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

6 comentaris:

Dolça diu:
El meu pare si el divendres sant no menja bacallà de Quaresma ... ens mata!!!
És boníssim, però jo no li poso tomàquet.
Almodis de la Marca diu:
Quina bona pinta i quins bons records...m'has animat a fer-ho un dia d'aquets, però em penso que en comptes de divendres o farè diumenge, és ben bé un plat de festa!!
Teresa Vives Mariné diu:
Gràcies Almodis, pel teu escrit.

De fet, la cuina, si es fa amb il.lusió, cada dia pot ser una festa a la taula.

Una abraçada
Rosa Fabré diu:
Ves per on!!! aquest proper Divendres Sant far-he aquest plat.
Merci.
Fernanda Bausili diu:
Hola Teresa, aquesta recepta la cuinava la meva ávia sempre en divendres sant, i no me'n recordava d'alguns ingredients m'ha fet molta il-lusió veure-la perqué la podre tornar a fer
grácies
Teresa Vives Mariné diu:
Gràcies per les vostres opinions, que sempre són agradables i colpidores. espero que aquesta recepta tan senzilla us sigui útil. Una abraçada

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: