Bacallà de Divendres Sant
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						
						
						Típica de: Catalunya
						
						Estació:  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- Sis lloms de bacallà dobles i blancs, una ceba mitjaneta, una tomaca madura, tres ous durs, sis carxofes, un gra d'all, sal, oli d'oliva verge, mitja llimona, un raget de vi ranci, aigua, una culleradeta de maizena (per espesseir), una de sucre, 100 grams de pèsols, i un grapadet de pinyons.
 6 racions
 6 racions
Utensilis
Una cassola normal, i ratllador.
Elaboració
							Fregirem el bacallà previament dessalat, i enfarinat, (espolsant-lo bé, perquè no hi quedi massa farina enganxada). 
El reservarem quan sigui rosset.
En una cassola farem el sofregit de ceba i tomaca (prèviament ratllada i amb un xic de sucre per tal que perdi  l'acidesa), i un granet d'all ben trinxat.
Hi afegirem el vi ranci quan quasi estigui tot cuit.
Tallarem les carxofes en quatre trossos, i les regarem amb el suc de la mitja llimona, per tal que no quedin fosques.
Posarem les carxofes i els pèsols a la cassola, i ho cobrirem d'aigua i la culleradeta de maizena, deixant que bullin uns quinze minuts.
Afegirem el bacallà, els ous partits pel mig, i els pinyons (prèviament passats per una paella amb oli perquè s'enrosseixin), i finalment el julivert trinxadet ben fi. 
Ho deixarem que bulli tot junt uns cinc minuts més, i llestos! 
Enlloc dels pèsols, també podem posar-hi fesols blancs prèviament cuits. (Foto)
														
 1h
 1h 
Notes
Aquest dia, en ser Divendres Sant, ho posarem a taula com a plat únic.
Cal tenir en compte que aquest guisat, és millor fer-lo el dia abans, perquè agafi més bon gust.
 Etiquetes: 
						Recepta típica de Divendres Sant
 
						Etiquetes: 
						Recepta típica de Divendres Sant  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 11582 visites.
 11582 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 Almodis de la Marca
 Almodis de la Marca![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)


 - copia.mp4-.mp4-_Moment_2.jpg)

 
  
  Bunyols
 Bunyols 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Altres
 Altres Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram