Coulant de xocolata negra
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Dificultat: Mitjana

Ingredients
:
- 250 gr. de xocolata de cobertura del 70%
- 250 gr. de mantega
- 125 gr. de sucre
- 275 gr. de rovells d’ou pasteuritzats (o 12/13 rovells, depèn la mida de l’ou)
- 200 gr. de clares d’ou pasteuritzats (o unes 5 clares, depèn la mida de l’ou)
- 100 gr. de farina
Elaboració
En una cassola al foc, fondre la mantega.
Retirar-la del foc, i afegir la xocolata tallada a trossets (amb la mà, no cal filar prim).
Remenar-ho bé fins que la xocolata es fongui.
S'incorporen, d'un en un, els rovells d'ou a la barreja sense parar de remenar.
S'hi afegeixen, a poc a poc, les clares muntades a la barreja fins a obtenir una textura de mousse. Afegim també el sucre i la farina i remenem bé fins que no quedin grumolls.
Preparar uns motlles individuals d’alumini (dels rebutjables) engrassant-los amb una mica de mantega i farina, això es fa per evitar que la massa s’enganxi a les parets.
Omplir els motlles amb la massa, però només 2/3 parts del motlle.
Deixar-los refredar a la nevera fins al moment de ficar-los al forn.
En l’últim moment, abans de servir-los:
Escalfar el forn de 180 a 200ºC.
Temps de cocció: de 8 a 10 minuts.
Notes
S’ha de servir calent i ha de quedar-se una mica cru de dintre per a que la xocolata regalimi.
El coulant també es coneix com a “volcà de xocolata”, perquè la xocolata surt com la lava, a poc a poc, cap a fora. Amb la primera cullerada aquest volcà a petita escala “explota” i deixar anar la xocolata de dins cap a fora.
Etiquetes:
Xocolata negra
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
636 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c