Coulant de xocolata negra

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

:

  • 250 gr. de xocolata de cobertura del 70%
  • 250 gr. de mantega
  • 125 gr. de sucre
  • 275 gr. de rovells d’ou pasteuritzats (o 12/13 rovells, depèn la mida de l’ou)
  • 200 gr. de clares d’ou pasteuritzats (o unes 5 clares, depèn la mida de l’ou)
  • 100 gr. de farina

Elaboració

En una cassola al foc, fondre la mantega.
Retirar-la del foc, i afegir la xocolata tallada a trossets (amb la mà, no cal filar prim).
Remenar-ho bé fins que la xocolata es fongui.
S'incorporen, d'un en un, els rovells d'ou a la barreja sense parar de remenar.
S'hi afegeixen, a poc a poc, les clares muntades a la barreja fins a obtenir una textura de mousse. Afegim també el sucre i la farina i remenem bé fins que no quedin grumolls.
Preparar uns motlles individuals d’alumini (dels rebutjables) engrassant-los amb una mica de mantega i farina, això es fa per evitar que la massa s’enganxi a les parets.
Omplir els motlles amb la massa, però només 2/3 parts del motlle.
Deixar-los refredar a la nevera fins al moment de ficar-los al forn.
En l’últim moment, abans de servir-los:
Escalfar el forn de 180 a 200ºC.
Temps de cocció: de 8 a 10 minuts.

Notes

S’ha de servir calent i ha de quedar-se una mica cru de dintre per a que la xocolata regalimi.
El coulant també es coneix com a “volcà de xocolata”, perquè la xocolata surt com la lava, a poc a poc, cap a fora. Amb la primera cullerada aquest volcà a petita escala “explota” i deixar anar la xocolata de dins cap a fora.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

263 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

4 comentaris:

Joan Corminas diu:
Aquesta recepta va expressament dedicada a la companya Dolça, ja que li agrada molt la xocolata. Bon profit Dolça!
Dolça diu:
gràcies Joan... ja deus haver vist que la meva foto d'identificació és un coulant... però de xocolata negra i blanca barrejades...també boníssim.
Bon profit a tots!
Imma Soto diu:
Una pregunta... amb aquestes quantitats quants coulants surten?
Joan Corminas diu:
Amiga Imma, paso a contestar la teva pregunta que no l'he vist fins avui, tot depèn de les formes que facis servir, jo personalment ho he fet amb uns motlles d'acer inoxidable per flams i em van sortir 6, però eren bastant grans, tingueu motlles suficients de la mediada que usis i vas omplint fins que se't acabi la pasta. Una abraçada Joan.c


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!