Llagostins guisats en polenta cremosa i mato
Ingredients
Pels llagostins:
- 100 grams de porro (solament la part blanca)
- 3 petits xilis secs
- 4 escalunyes (picades)
- 1 gra d'all
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 110 grams d'oli vegetal
- 12 llagostins crus, amb la cua.
Per a la polenta:
- 120 grams de polenta (sèmola de blat de moro)
- 1 litre de llet
- 150 grams de blat de moro cuit, i fet puré
- 40 grams de mantega
- Sal i pebre
- 1 a 2 culleradetes de sal
- 4 a 6 culleradetes de mató
- Alguns brots de pèsols o de remolatxa, verda i vermella.
6 racions
Elaboració
Posa el porro, les escalunyes, el gra d'all, la sal i el pebre vermell a la batedora, i tritura tot afegint l'oli, fins que la marinada quedi ben fina.
Assaona les gambes amb l'adob anterior, reserva i deixa amalgamar durant tota la nit.
Calenta la llet en una olla, afegeix la farina de blat de moro, quan bulli.
Afegeix els grans de blat de moro triturats.
Redueix el foc i cuina tot remenant fins que la polenta espessí.
Condimenta amb la mantega, la sal i el pebre.
Treu els llagostins de la marinada, i asseca amb paper de cuina.
Posa oli en una paella i salta els llagostins durant uns 2 a 3 minuts.
Agrega al damunt de la polenta, junt amb el mato i els brots.
Si t'agrada, pots servir la polenta acompanyada de salsa verda o oli d'herbes casolanes.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
385 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c