Llagostins guisats en polenta cremosa i mato

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Pels llagostins:

  • 100 grams de porro (solament la part blanca)
  • 3 petits xilis secs
  • 4 escalunyes (picades)
  • 1 gra d'all
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 110 grams d'oli vegetal
  • 12 llagostins crus, amb la cua.

Per a la polenta:

  • 120 grams de polenta (sèmola de blat de moro)
  • 1 litre de llet
  • 150 grams de blat de moro cuit, i fet puré
  • 40 grams de mantega
  • Sal i pebre
  • 1 a 2 culleradetes de sal
  • 4 a 6 culleradetes de mató
  • Alguns brots de pèsols o de remolatxa, verda i vermella.

6 racions

Elaboració

Posa el porro, les escalunyes, el gra d'all, la sal i el pebre vermell a la batedora, i tritura tot afegint l'oli, fins que la marinada quedi ben fina.
Assaona les gambes amb l'adob anterior, reserva i deixa amalgamar durant tota la nit.
Calenta la llet en una olla, afegeix la farina de blat de moro, quan bulli.
Afegeix els grans de blat de moro triturats.
Redueix el foc i cuina tot remenant fins que la polenta espessí.
Condimenta amb la mantega, la sal i el pebre.
Treu els llagostins de la marinada, i asseca amb paper de cuina.
Posa oli en una paella i salta els llagostins durant uns 2 a 3 minuts.
Agrega al damunt de la polenta, junt amb el mato i els brots.
Si t'agrada, pots servir la polenta acompanyada de salsa verda o oli d'herbes casolanes.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

328 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!