Llagostins guisats en polenta cremosa i mato

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Pels llagostins:

  • 100 grams de porro (solament la part blanca)
  • 3 petits xilis secs
  • 4 escalunyes (picades)
  • 1 gra d'all
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 110 grams d'oli vegetal
  • 12 llagostins crus, amb la cua.

Per a la polenta:

  • 120 grams de polenta (sèmola de blat de moro)
  • 1 litre de llet
  • 150 grams de blat de moro cuit, i fet puré
  • 40 grams de mantega
  • Sal i pebre
  • 1 a 2 culleradetes de sal
  • 4 a 6 culleradetes de mató
  • Alguns brots de pèsols o de remolatxa, verda i vermella.

6 racions

Elaboració

Posa el porro, les escalunyes, el gra d'all, la sal i el pebre vermell a la batedora, i tritura tot afegint l'oli, fins que la marinada quedi ben fina.
Assaona les gambes amb l'adob anterior, reserva i deixa amalgamar durant tota la nit.
Calenta la llet en una olla, afegeix la farina de blat de moro, quan bulli.
Afegeix els grans de blat de moro triturats.
Redueix el foc i cuina tot remenant fins que la polenta espessí.
Condimenta amb la mantega, la sal i el pebre.
Treu els llagostins de la marinada, i asseca amb paper de cuina.
Posa oli en una paella i salta els llagostins durant uns 2 a 3 minuts.
Agrega al damunt de la polenta, junt amb el mato i els brots.
Si t'agrada, pots servir la polenta acompanyada de salsa verda o oli d'herbes casolanes.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1643 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: