Fricandó de llagostins amb carreretes
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Palamos
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 10 g de carreretes
- 16 llagostins
- 3 dl d’aigua
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- 2 dl de vi blanc
- 1 ceba mitjana
- 1 fulla de llorer
- farina
- sal
- oli d’oliva verge
4 racions
Elaboració
Poseu les carreretes en aigua un quart d’hora abans.
Saleu i enfarineu els llagostins.
Tot seguit, fregiu-los lleugerament amb una paella amb oli calent; reserveu-ho.
En el mateix oli, sofregiu la ceba trinxada ben petita.
Quan estigui cuita i sigui transparent, afegiu-hi els tomàquets ratllats amb els grans d’all picolats i la fulla de llorer.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts.
Poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo uns 5 minuts.
Passeu-ho tot pel colador xinès i poseu-ho en una cassola.
Aboqueu-hi l’aigua del remull i les carreretes prèviament colades a la cassola i deixeu que cogui durant 10 minuts.
Disposeu els llagostins a la salsa i deixeu-ho a foc lent durant 10 minuts; la salsa ha de quedar lligada i untuosa.
Si mentre feu el procés us manca aigua, li podeu anar afegint de mica en mica.
Abans de treure-ho, rectifiqueu-ho de sal.
1h 30min

Etiquetes:
Llagostins
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
931 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c