Paella Catalana* (Arròs de marisc)

Categoria:
Tipus de plat:
EstaciĂł:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 SĂ­pia petita (amb la seva salsa)
  • 1 Calamarcet
  • 2 Escamarlans
  • 6 Gambetes
  • 1 troç de rap
  • Un grapadet de musclos
  • Un grapadet de cloĂŻsses
  • 1 Ceba tendra petita
  • 3 o 4 Grans d'all
  • Un trosset de pebrot vermell
  • Un trosset de pebrot verd
  • 2 TomĂ quets madurs petits
  • 2 o 3 tassetes ,de les de cafè, d'arrĂłs bomba
  • Una copeta de vi blanc sec
  • Fumet
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Un polsim de pebre(opcional)

2 racions

ElaboraciĂł

Posem la paellera al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i saltem lleugerament les gambes i escamarlans, previament salats, perquè deixin anar una mica del seu sabor en l'oli.
Seguidament fem el mateix amb la sĂ­pia i el calamar.
A continuaciĂł, sofregim una mica la ceba a foc molt lent.
Quan tinguem la ceba una mica feta, hi posem el pebrot i l'all, tot ben picadet. I altre cop a fer xup xup una bona estona.
Pasada una estoneta i quan ja tinguem els anteriors ingredients del sofregit una mica fets, hi afegirem el tomàquet, pelat sense llavors i triturat. DesprÊs d'un altra bona dosis de paciència, que Ês la base d'un bon sofregit, haurem aconsseguit que agafi un to marronet.
Ara serĂ  el moment de posar-hi la sĂ­pia i el calamar.
Li donem un tomb i li tirem el vi blanc, una mica de fumet i ho deixem coure tot plegat amb un altra bona dosis de paciència, perquè se'ns estovin una miqueta. (xup,xup,xup,xup.....)
D'altra banda aixĂ­ aconsseguirem una base o "marca" per la paella molt mĂŠs confitadeta i gustosa.
En aquest punt li hem afegit la salsa de la sĂ­pia.
Ha arribat el moment de tirar-hi l'arròs i remenar-lo una estona perquè ens quedi ben rossejat, així aconsseguim que quedi ben suelto i per altra banda ens agafi mÊs color.
Seguidament hi tirem el fumet bullint, al cual li hem afegit el suc dels musclos i les cloïsses, que haurem obert abans una mica al vapor, per evitar que alguna portÊs sorra i ens fes malbÊ l'arròs. (Dos mides de fumet i una mica mÊs per cada mida d'arròs.) Ho deixem bullir uns 4 minuts a foc fort i seguidament enfornem a uns 200º, uns 12 minuts mÊs.
A mitja cocció, hi afegim el marisc, que ja tenim una mica cuit, i si li posem al començament, se'ns pasaria de cocció.
El treiem del forn i el posem 4 minutets mÊs al foc viu, apaguem, el tapem 3 o 4 minuts amb paper d'alumini (recordo que antigament es feia amb paper de diari) per deixar-lo reposar una mica i ja tindrem l'arròs llest!

Notes

*DesprÊs d'una conversa amb Jaume Fàbrega (Historiador, crític d' art i escriptor. Consultor gastronòmic.Professor d' Enogastronomia de l'escola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona.) I d'altres amics, he decidit canviar el nom a aquesta recepta, i anomenar-la PAELLA CATALANA, amb tots els meus respectes cap a la "Paella" originariament valenciana i que no tÊ res a veure amb aquesta. Però el nom "Paella" l'he posat per l'estil del plat (Arròs sec, com la valenciana) i perquè aquí a Catalunya, amb uns ingredients o d'altres, Ês com s'acostuma a fer.


Recepta de cuina de Paella Catalana* (Arròs de marisc)

El sofregit o "marca" a de quedar ben confitadet, com una melmelada!
per Eduard Lluis Palaus

Recepta de cuina de Paella Catalana* (Arròs de marisc)

Rossejant l'arròs...Així ens queda ben suelto i agafa mÊs color.
per Eduard Lluis Palaus

Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Paella Catalana* (Arròs de marisc)

Enllaça aquesta recepta:

19111 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!