Arròs caldós amb sípia i llamàntol
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Paella
						
						
						
						
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 500 gr. d'arròs bomba
- 1 sípia
- 3 llamàntols d'uns 500 gr.
- 2 cebes mitjanetes
- 3 ó 4 grans d'all
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- 1 nyora
- Tomàquet triturat (sense pell ni llavors)
- Un raig de vi ranci
- Fumet de peix
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Per a la picada:
- 1 gra d'all
- Julivert
- Un grapat d'ametlles
- Un grapat de pinyons
- Unes gotetes de Pernod
Utensilis
Cassola de ferro colat o cassola "parisina"
Elaboració
							Fregim una mica la sípia i la reservem. En el mateig oli fem un sofregit a consciència amb una sobre dosis de paciència que vol dir que primer fem la ceba a foc molt lent fins que ens quedi ben caramelitzada –una hora tranquil·lament- a continuació hi posem l'all, la nyora,el pebrot i el tomàquet, i també a foc lent fins que se’ns acabi la paciència un parell d’horetes, si veiem que se’ns pot cremar tenim l’opció de posar una mica d’aigua, quan veiem que el sofregit ja està a punt posem vi blanc i deixem que es redueixi,en aquest moment hi afegim la melsa o salsa de la sípia.Podeu fer el sofregit amb menys temps no passa res, senzillament l’arròs quedarà amb un gust més suau.
Mentre fèiem el sofregit haurem preparat un fumet amb peix de roca o cap de rap, crancs i galeres, que un cop acabat passem pel xino sobretot per extreure la màxima substància als crancs i les galeres, no us imagineu el que canvia amb o sense crancs un bon fumet!.
En una cassola catalana de ferro colat amb el sofregit hi rossegem per uns minuts l’arròs, per que agafi l’essència del sofregit i el fet de rossejar-lo permet que a l’hora de fer-lo caldós no ens quedi pastós, a continuació hi posem el fumet ben calent –és a dir bullint-, hi deixem que faci xup xup per uns divuit – vint minuts- quan portem la meitat del temps possem el llamàntol tallat a trosos i la picada. Apaguem el foc i el deixem reposar uns cincs minuts, la qüestió és que ens quedi amb un punt de suc.
														
 Etiquetes: 
						Arròs
 
						Etiquetes: 
						Arròs  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 28013 visites.
 28013 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
								 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 Paella
 Paella 60 min.
 60 min. 
  
  
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram