Fideuà amb sípia i gambes

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 g de fideus del nª 2
  • 750 g de sípia neta
  • 10 gambes
  • 250 g de ceba
  • 250 g de tomàquets
  • Oli d'oliva
  • 2 alls
  • 1 litre de fumet

Per fer el fumet:

  • 2 l d'aigua
  • 750 g de peix per fer sopa
  • 2 alls
  • 1 tomàquet
  • 100 g de ceba
  • 100 g de porro
  • 1 nyora
  • 30 cc d'oli

5 racions

Utensilis

Paella per fideuà
Paellero

Elaboració

Fumet:

El fumet el podem comprar congelat o en tetrabric. Si el volem fer, seguirem el procés següent:

Fregim els alls sencers amb l'oli. Els retirem quan estiguin rossos, afegim el tomàquet ratllat i el deixem fregir.
Piquem els alls fregits i els reservem.
Posem la nyora a remull amb aigua calenta, partida per la meitat i sense llavors.
Posem l'olla amb un litre i mig d'aigua al foc i quan bulli li afegim el peix per fer sopa, el tomàquet fregit, la ceba, el porro, la molla de la nyora i una culleradeta de sal. També afegirem els alls fregits picats.
Deixem bullir durant 40 minuts i colem el caldo amb un colador fi.

Fideuà:

Tallem la sípia a trossets petits, posem la paella al foc amb 30 cc d'oli i hi aboquem la sípia deixant que perdi tota l'aigua. Notarem que està feta quan comença a espetegar.
En una altra paella fem el sofregit amb 70 cc d'oli, la ceba i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui fet, li afegim la sípia i reservem.
Posem oli en una paella i hi fregim els dos alls sencers. Retirem els alls i enrossim els fideus sense parar de remenar.
Quan els fideus estiguin rossos, els colem perquè perdin tot l'oli.
Els posem a la paella on farem la fideuà i els barregem amb el sofregit.
Aboquem 800 cc de fumet calent i ho remenem tot.
Deixem coure els fideus durant 15 minuts, afegim les gambes i ho deixem coure 5 minuts més.
Si veiem que queda molt seca, li afegim la resta del fumet.
Mentre estem fent la fideuà podem remenar-la perquè no s'enganxi.Quan posem les gambes ja no la remenarem més.
Tapem la fieuà amb paper d'alumini durant 5 o 10 minuts i ja la podem servir.
Observarem que alguns fideus queden de punta. És un efecte molt divertit i decoratiu.
La podem servir acompanyada d'all-i-oli.

1h 10min

Notes

Si no es disposa de paellero, es pot fer al foc normal, remenant la fideuà de tant en tant, per tal que no s'enganxi.


Recepta de cuina de Fideuà amb sípia i gambes

Aquesta l'he fet per vint-i-cinc persones
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12946 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Núria Almansa diu:
Però que ràpida! si acabo de penjar la foto. La fideuà també té molt bona pinta, a casa l'especialista és el meu home però ell la posa al forn perquè els fideus quedin trempadets!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!