Fideuà amb sípia i gambes
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 400 g de fideus del nª 2
- 750 g de sípia neta
- 10 gambes
- 250 g de ceba
- 250 g de tomàquets
- Oli d'oliva
- 2 alls
- 1 litre de fumet
Per fer el fumet:
- 2 l d'aigua
- 750 g de peix per fer sopa
- 2 alls
- 1 tomàquet
- 100 g de ceba
- 100 g de porro
- 1 nyora
- 30 cc d'oli
5 racions
Utensilis
Paella per fideuà
Paellero
Elaboració
Fumet:
El fumet el podem comprar congelat o en tetrabric. Si el volem fer, seguirem el procés següent:
Fregim els alls sencers amb l'oli. Els retirem quan estiguin rossos, afegim el tomàquet ratllat i el deixem fregir.
Piquem els alls fregits i els reservem.
Posem la nyora a remull amb aigua calenta, partida per la meitat i sense llavors.
Posem l'olla amb un litre i mig d'aigua al foc i quan bulli li afegim el peix per fer sopa, el tomàquet fregit, la ceba, el porro, la molla de la nyora i una culleradeta de sal. També afegirem els alls fregits picats.
Deixem bullir durant 40 minuts i colem el caldo amb un colador fi.
Fideuà:
Tallem la sípia a trossets petits, posem la paella al foc amb 30 cc d'oli i hi aboquem la sípia deixant que perdi tota l'aigua. Notarem que està feta quan comença a espetegar.
En una altra paella fem el sofregit amb 70 cc d'oli, la ceba i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui fet, li afegim la sípia i reservem.
Posem oli en una paella i hi fregim els dos alls sencers. Retirem els alls i enrossim els fideus sense parar de remenar.
Quan els fideus estiguin rossos, els colem perquè perdin tot l'oli.
Els posem a la paella on farem la fideuà i els barregem amb el sofregit.
Aboquem 800 cc de fumet calent i ho remenem tot.
Deixem coure els fideus durant 15 minuts, afegim les gambes i ho deixem coure 5 minuts més.
Si veiem que queda molt seca, li afegim la resta del fumet.
Mentre estem fent la fideuà podem remenar-la perquè no s'enganxi.Quan posem les gambes ja no la remenarem més.
Tapem la fieuà amb paper d'alumini durant 5 o 10 minuts i ja la podem servir.
Observarem que alguns fideus queden de punta. És un efecte molt divertit i decoratiu.
La podem servir acompanyada d'all-i-oli.
1h 10min
Notes
Si no es disposa de paellero, es pot fer al foc normal, remenant la fideuà de tant en tant, per tal que no s'enganxi.
Etiquetes:
Molt bé gràcies Molt bona
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
18106 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós. Prova de ficar a la nevera...
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua