Crema de llegums
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 g de mongetes del ganxet
- 100 g de llenties pardines
- 150 g de cigrons cuits
- 150 g de fabes congelades
- 1 pastanaga (100 g)
- 1 porro (200 g)
- 1 ceba (150 g)
- 1 litre de brou
- 1 litre d'aigua
- 40 cc d'oli
- 1 os de pennil petit o un taco de pernil
- Sal
6 racions
Utensilis
Paella, olla i colador xinès
Elaboració
Posem les mongetes a remullar durant unes 10 hores.
Tallem el porro, la ceba i la pastanaga a trossets els posem a sofregir amb l'oli, salem i ho deixem fer durant uns 5 minuts.
Sofregim una mica l'os de pernil.
Posem en una olla: el sofregit, les mongetes, les llenties, les faves, l'os de pernil, el brou i l'aigua.
Ho deixem bullir durant 45 minuts. Afegim els cigrons cuits i deixem bullir els llegums durant 5 minuts més.
Treiem un got de brou, deixem refredar una mica i ho triturem.
Passem la crema per un colador xinès i la tornem a posar al foc.
Salem, li afegim el brou que hem reservat,fins aconseguir l'espessor que vulguem i la deixem bullir durant 5 minuts més.
Si ens ha quedat massa espessa, li podem afegir aigua o brou i li fem donar un bull.
Servim la crema ben calenta, acompanyada de dauets de pa torrat o fregit.
1h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4875 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.