Crema de llegums

Ingredients

  • 100 g de mongetes del ganxet
  • 100 g de llenties pardines
  • 150 g de cigrons cuits
  • 150 g de fabes congelades
  • 1 pastanaga (100 g)
  • 1 porro (200 g)
  • 1 ceba (150 g)
  • 1 litre de brou
  • 1 litre d'aigua
  • 40 cc d'oli
  • 1 os de pennil petit o un taco de pernil
  • Sal

6 racions

Utensilis

Paella, olla i colador xinès

Elaboració

Posem les mongetes a remullar durant unes 10 hores.
Tallem el porro, la ceba i la pastanaga a trossets els posem a sofregir amb l'oli, salem i ho deixem fer durant uns 5 minuts.
Sofregim una mica l'os de pernil.
Posem en una olla: el sofregit, les mongetes, les llenties, les faves, l'os de pernil, el brou i l'aigua.
Ho deixem bullir durant 45 minuts. Afegim els cigrons cuits i deixem bullir els llegums durant 5 minuts més.
Treiem un got de brou, deixem refredar una mica i ho triturem.
Passem la crema per un colador xinès i la tornem a posar al foc.
Salem, li afegim el brou que hem reservat,fins aconseguir l'espessor que vulguem i la deixem bullir durant 5 minuts més.
Si ens ha quedat massa espessa, li podem afegir aigua o brou i li fem donar un bull.
Servim la crema ben calenta, acompanyada de dauets de pa torrat o fregit.

1h 20min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2359 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Montserrat Bosch Masdeu diu:
Ai que bona ha d'estar! i amb aquests freds,venen molt de gust.
Ja la tinc programada per demà
Moltes gracies


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!