Crema de llegums
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 g de mongetes del ganxet
- 100 g de llenties pardines
- 150 g de cigrons cuits
- 150 g de fabes congelades
- 1 pastanaga (100 g)
- 1 porro (200 g)
- 1 ceba (150 g)
- 1 litre de brou
- 1 litre d'aigua
- 40 cc d'oli
- 1 os de pennil petit o un taco de pernil
- Sal
6 racions
Utensilis
Paella, olla i colador xinès
Elaboració
Posem les mongetes a remullar durant unes 10 hores.
Tallem el porro, la ceba i la pastanaga a trossets els posem a sofregir amb l'oli, salem i ho deixem fer durant uns 5 minuts.
Sofregim una mica l'os de pernil.
Posem en una olla: el sofregit, les mongetes, les llenties, les faves, l'os de pernil, el brou i l'aigua.
Ho deixem bullir durant 45 minuts. Afegim els cigrons cuits i deixem bullir els llegums durant 5 minuts més.
Treiem un got de brou, deixem refredar una mica i ho triturem.
Passem la crema per un colador xinès i la tornem a posar al foc.
Salem, li afegim el brou que hem reservat,fins aconseguir l'espessor que vulguem i la deixem bullir durant 5 minuts més.
Si ens ha quedat massa espessa, li podem afegir aigua o brou i li fem donar un bull.
Servim la crema ben calenta, acompanyada de dauets de pa torrat o fregit.
1h 20min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3648 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós. Prova de ficar a la nevera...
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua