Cabrit al forn
Ingredients
- Mig cabrit que pesi 2 kg o 2,5 kg.
- 5 tomàquets
- 2 cebes grosses
- Oli d'0liva
- Llard
- All i julivert
- 80 cc de conyac
- 1 got d'aigua
- 1 kg de patates
- Sal i pebre
5 racions
Elaboració
Hem de demanar que ens tallin el cabrit a trossos grossos per fer al forn.
Les costelletes les reservarem per fer-les un altre dia arrebossades.
Posem sal i pebre a la carn i la coloquem en una safata de forn, que haurem untat amb llard.
Posem a sobre de cada tall una mica de llard i un xorret d'oli.
Escalfem el forn a 180 graus i hi fiquem la carn.
La deiem fer durant 10 minuts, li tirem el conyac per sobre i deixem coure 5 minuts més.
Mentrestant, tallem la ceba i el tomàquet a trossos gruixuts, els posem en una safata i els amanim amb sal, oli i pebre.
Afegim les verdures intercalant-les amb la carn, li tirem el got d'aigua i tornem a enfornar fins que el cabrit estigui fet (uns 45 minuts). A mitja cocció li donarem la volta a la carn.
Les patates les tallem a trossos grossos allargats i les fregim fins que estiguin una mica daurades.
Salpebrem les patates i les reservem.
Quan falta un quart d'hora perquè estigui feta la carn, afegim les patates perquè agafin el gust del cabrit.
Quan la carn ja està feta, posem l'all i julivert trinxat ben petit i li tirem per sobre una mica del suc de la cocció.
Ho gratinem tot durant cinc minuts per tal que es cogui una mica l'all i el julivert.
Aquest plat el podem fer amb temps i quan l'haguem de servir el posem al forn una estona, tapat amb paper de plata perquè no es cremi.
També es pot fer una estona abans i abans de servir tirar l'all i el julivert i gratinar.
1h 10min
Notes
Aquest és un plat de festa. Jo acostumo a fer-lo el dia de Cap d'any. També m'agrada fer-lo el dilluns de Pasqua
La resta de l'any el faig igual, però amb espatlles de xai. Llavors en tindrem prou amb dues espatlles no gaire grosses.
S'han de comptar uns 150 g de patates pelades per persona.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9826 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes