Cabrit al forn
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Mig cabrit que pesi 2 kg o 2,5 kg.
- 5 tomàquets
- 2 cebes grosses
- Oli d'0liva
- Llard
- All i julivert
- 80 cc de conyac
- 1 got d'aigua
- 1 kg de patates
- Sal i pebre
5 racions
Elaboració
Hem de demanar que ens tallin el cabrit a trossos grossos per fer al forn.
Les costelletes les reservarem per fer-les un altre dia arrebossades.
Posem sal i pebre a la carn i la coloquem en una safata de forn, que haurem untat amb llard.
Posem a sobre de cada tall una mica de llard i un xorret d'oli.
Escalfem el forn a 180 graus i hi fiquem la carn.
La deiem fer durant 10 minuts, li tirem el conyac per sobre i deixem coure 5 minuts més.
Mentrestant, tallem la ceba i el tomàquet a trossos gruixuts, els posem en una safata i els amanim amb sal, oli i pebre.
Afegim les verdures intercalant-les amb la carn, li tirem el got d'aigua i tornem a enfornar fins que el cabrit estigui fet (uns 45 minuts). A mitja cocció li donarem la volta a la carn.
Les patates les tallem a trossos grossos allargats i les fregim fins que estiguin una mica daurades.
Salpebrem les patates i les reservem.
Quan falta un quart d'hora perquè estigui feta la carn, afegim les patates perquè agafin el gust del cabrit.
Quan la carn ja està feta, posem l'all i julivert trinxat ben petit i li tirem per sobre una mica del suc de la cocció.
Ho gratinem tot durant cinc minuts per tal que es cogui una mica l'all i el julivert.
Aquest plat el podem fer amb temps i quan l'haguem de servir el posem al forn una estona, tapat amb paper de plata perquè no es cremi.
També es pot fer una estona abans i abans de servir tirar l'all i el julivert i gratinar.
1h 10min
Notes
Aquest és un plat de festa. Jo acostumo a fer-lo el dia de Cap d'any. També m'agrada fer-lo el dilluns de Pasqua
La resta de l'any el faig igual, però amb espatlles de xai. Llavors en tindrem prou amb dues espatlles no gaire grosses.
S'han de comptar uns 150 g de patates pelades per persona.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
15809 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.