Gratinat de patates i anxoves
Ingredients
- 1,200 kg de patates
- 250 g de ceba
- 50 g d'anxoves de l'Escala
- 50 g de mantega
- 200 g de formatge cremós a llesques per fondre
- 400 cc de crema de llet
5 racions
Utensilis
Una safata de 40 X 30 cmm, aproximadament
Elaboració
Pelem les patates i les tallem a rodanxes d'uns 4 mm. Un cop pelades ha de quedar 1 kg aproximadament.
Pelem la ceba i la tallem a trossets petits. Han de quedar uns 250 g.
Agafem una safata de forn l'engrassem amb mantega i posem alternades: una capa de patates, una de ceba, trossets de mantega, la meitat de les anxoves tallades per la meitat i una capa de llesques de formatge.
Tornem repetir l'operació, posant una capa de cada ingredient i finalment posem una última capa de patates.
Acabem de repartir els trossets de mantega i tirem per sobre la crema de llet.
Fiquem la safata al forn, ja calent, durant una hora. Durant el primer quart d'hora, posem el forn a 180 graus i després acabem la cocció a 150.
1h 10min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1939 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes