Albergínies a la parmiggiana
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Lasanya
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 1 kg d'albergínies
- 6 boles de mozzarel·la
- 1 kg de tomàquets de pera
- Fulles d'alfàbrega
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- Un all
- Oli
- 60 g de farina
- 100cc d'aigua amb gas
- Una mica de mantega
- Sal i sucre
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Pelem les albergínies i les tallem a rodanxes de mig centímetre, aproximadament. Les posem a remull durant un mínim d'una hora.
Fem una pasteta amb la farina, l'aigua amb gas i sal. Fregim les albergínies passant-les abans per la barreja de farina i aigua, treient l'excés de pasta de fregir. Quan estiguin daurades, les posem a sobre d'un paper de cuina i reservem.
Posem uns 30 cc. d'oli a la paella i fregim l'all tallat per la meitat. Retirm l'all i afegim els tomàquets ratllats o triturats. Els deixem coure fins que estiguin fets. Afegim sal i una mica de sucre.
Tallem les boles de mozzarel·la a rodanxes de mig cm. i les posem a sobre de paper de cuina, tapant-les també amb paper, per tal que perdin l'aigua. Les deixem reposar una estona.
Agafem una safata plana, li passem una mica de mantega i posem primer una capa d'albergínies.  A continuació li posem una capa de tomàquet fregit i alfàbrefga tallada a trossets. Després posem la meitat de les rodanxes de mozzarel·la i una tercera part del parmesà ratllat.
Posem una altra capa d'albergínies i repetim l'operació. 
Acabem el plat posant una tercera capa d'albergínies, tomaquet fregit, alfàbrega i cobrim amb la resta del parmesà.
Fiquem la safata al forn, ja calent, i deixem fer la parmiggiana durant uns 20 minuts.
														
 1h 10min
 1h 10min 
Notes
És millor fer la parmiggiana unes hores abans de menjar-la, per deixar-la refredar i poder-la tallar en porcions a la mateixa safata.
A l'hora de menjar-la es pot tornar a escalfar. Així queda més consistent.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4018 visites.
 4018 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Altres
 Altres Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Croquetes
 Croquetes 
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram