Albergínies a la parmiggiana
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 kg d'albergínies
- 6 boles de mozzarel·la
- 1 kg de tomàquets de pera
- Fulles d'alfàbrega
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- Un all
- Oli
- 60 g de farina
- 100cc d'aigua amb gas
- Una mica de mantega
- Sal i sucre
6 racions
Elaboració
Pelem les albergínies i les tallem a rodanxes de mig centímetre, aproximadament. Les posem a remull durant un mínim d'una hora.
Fem una pasteta amb la farina, l'aigua amb gas i sal. Fregim les albergínies passant-les abans per la barreja de farina i aigua, treient l'excés de pasta de fregir. Quan estiguin daurades, les posem a sobre d'un paper de cuina i reservem.
Posem uns 30 cc. d'oli a la paella i fregim l'all tallat per la meitat. Retirm l'all i afegim els tomàquets ratllats o triturats. Els deixem coure fins que estiguin fets. Afegim sal i una mica de sucre.
Tallem les boles de mozzarel·la a rodanxes de mig cm. i les posem a sobre de paper de cuina, tapant-les també amb paper, per tal que perdin l'aigua. Les deixem reposar una estona.
Agafem una safata plana, li passem una mica de mantega i posem primer una capa d'albergínies. A continuació li posem una capa de tomàquet fregit i alfàbrefga tallada a trossets. Després posem la meitat de les rodanxes de mozzarel·la i una tercera part del parmesà ratllat.
Posem una altra capa d'albergínies i repetim l'operació.
Acabem el plat posant una tercera capa d'albergínies, tomaquet fregit, alfàbrega i cobrim amb la resta del parmesà.
Fiquem la safata al forn, ja calent, i deixem fer la parmiggiana durant uns 20 minuts.
1h 10min
Notes
És millor fer la parmiggiana unes hores abans de menjar-la, per deixar-la refredar i poder-la tallar en porcions a la mateixa safata.
A l'hora de menjar-la es pot tornar a escalfar. Així queda més consistent.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2031 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós. Prova de ficar a la nevera...
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua