Albergínies farcides de amarant i llavors
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 albergínies grans -
- 150g de amarant -
- 70g de pipes de gira-sol -
- 50g de llavors de sèsam -
- 1 ceba gran -
- 1 pebrot vermell -
- 250 grams de tofu fumat -
- 200 ml de nata líquida 33% -
- 2 culleradetes de marduix seca -
- Oli d'oliva verge extra -
- Pebre negre -
- Sal
4 racions
Elaboració
Rentem i tallem les albergínies per la meitat, longitudinalment.
Amb una punta, els practiquem talls en la carn en forma de rombe, sense perforar la pell.
Salem, untem amb una mica d'oli i rostim al forn a 200 º C, posició mitjana, amb placa inferior i aire, durant 15-20 minuts.
Amb l'ajuda d'una cullera, retirem la carn, que reservem.
Salem l'albergínia rostida per l'interior, i reservem.
Coem l'amarant en aigua amb sal durant 12 minuts.
Escorrem amb un colador de malla fina i reservem.
En una paella àmplia, tirem la ceba i el pebrot ben picats.
Quan comencin a estovar-se, afegim el tofu tallat a daus petits i cuinem uns cinc minuts.
Incorporem la carn de les albergínies rostides picada a ganivet i coure uns tres o quatre minuts més.
Afegim les pipes i el sèsam, que haurem torrat prèviament en una paella seca, el marduix i la nata, i bullim fins que agafi consistència.
Omplim amb aquesta barreja les albergínies, i cobrim amb el formatge.
Posem al forn a 200 º C en posició mitjana, amb les dues plaques i aire, durant uns 20 minuts.
Servim calents.
Notes
Un farciment diferent per a les albergínies, en què les llavors li aporten gran quantitat de proteïnes i una deliciosa textura cruixent. El amarant, en ser un cereal complet, aporta també alts valors nutritius. Les albergínies també es poden rostir a la paella, en comptes del forn. Per a això, cuinar per ambdós costats a foc mitjà / suau fins que estiguin fetes, i procedir igual amb la resta de la recepta.
Etiquetes: Vegetariana Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1543 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.