Albergínies farcides de amarant i llavors
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 4 albergínies grans -
- 150g de amarant -
- 70g de pipes de gira-sol -
- 50g de llavors de sèsam -
- 1 ceba gran -
- 1 pebrot vermell -
- 250 grams de tofu fumat -
- 200 ml de nata líquida 33% -
- 2 culleradetes de marduix seca -
- Oli d'oliva verge extra -
- Pebre negre -
- Sal
4 racions
Elaboració
Rentem i tallem les albergínies per la meitat, longitudinalment.
Amb una punta, els practiquem talls en la carn en forma de rombe, sense perforar la pell.
Salem, untem amb una mica d'oli i rostim al forn a 200 º C, posició mitjana, amb placa inferior i aire, durant 15-20 minuts.
Amb l'ajuda d'una cullera, retirem la carn, que reservem.
Salem l'albergínia rostida per l'interior, i reservem.
Coem l'amarant en aigua amb sal durant 12 minuts.
Escorrem amb un colador de malla fina i reservem.
En una paella àmplia, tirem la ceba i el pebrot ben picats.
Quan comencin a estovar-se, afegim el tofu tallat a daus petits i cuinem uns cinc minuts.
Incorporem la carn de les albergínies rostides picada a ganivet i coure uns tres o quatre minuts més.
Afegim les pipes i el sèsam, que haurem torrat prèviament en una paella seca, el marduix i la nata, i bullim fins que agafi consistència.
Omplim amb aquesta barreja les albergínies, i cobrim amb el formatge.
Posem al forn a 200 º C en posició mitjana, amb les dues plaques i aire, durant uns 20 minuts.
Servim calents.
Notes
Un farciment diferent per a les albergínies, en què les llavors li aporten gran quantitat de proteïnes i una deliciosa textura cruixent. El amarant, en ser un cereal complet, aporta també alts valors nutritius. Les albergínies també es poden rostir a la paella, en comptes del forn. Per a això, cuinar per ambdós costats a foc mitjà / suau fins que estiguin fetes, i procedir igual amb la resta de la recepta.
Etiquetes:
Vegetariana
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
589 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c