
Gambes amb salsa cremosa de safrà i arròs
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 gambes (vermelles)
- ½ culleradeta de Sambal Oelek
- ½ dl de vi blanc
- 1/2 pastilla de brou vegetal
- 2 culleradetes de salsa de soja
- 1 culleradeta de farina de blat
- 2 bossetes de safrà (mòlt)
- 1 ceba petita
- 1 cullerada de mantega
- 250 ml de crema per cuinar
- 400 grams d'arròs per risotto
- Oli d’oliva
- Sal i pebre per a condimentar.
2 racions
Elaboració
Cuina l’arròs en aigua salada segons les instruccions del paquet.
Pica finament la meitat de ceba i deixar de banda.
Col·loca les 8 gambes en un bol petit.
Afegeix 2 culleradetes de salsa de soja i ½ culleradeta de Sambal Oelek, condimenta amb sal i pebre i barreja bé.
Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella i salta breument les gambes marinades i deixa de banda.
Fon ½ culleradetes de mantega a la mateixa paella i cou la ceba picada.
Desglaça amb ½ dl de vi blanc.
Afegeix ½ pastilla de brou de verdures i les 2 bossetes de safrà.
Agrega 250 ml de crema de cuina, 1 culleradeta de maizena i deixa bullir.
Afegeix les gambes de nou a la salsa i deixar escalfar breument.
Serveix l’arròs cuit amb la salsa i les gambes abans que es refredin.
Él safra és picant, és aromàtic i sobretot conegut pel seu color porpra.
Notes
Él safra és picant, és aromàtic i sobretot conegut pel seu color porpra.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1346 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c