Potatge de llenties amb xoriç, patates i bledes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 grams de llenties seques, de bona qualitat
  • Sis fulles de bledes
  • Dues tires de xoriç,( xistorra), tallades a trossos regulars
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Tres alls pelats
  • Tres patates grosses, tallades a quadrets menuts
  • Tres litres d'aigua mineral
  • Pebre vermell dolç
  • Tres porros,( la part blanca)
  • Dues fulles de llorer

6 racions

Utensilis

Una sopera de porcellana, ben bonica.

Elaboració

En una cassola fonda, amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros, el xoriç, i les fulles de bledes ben netes, picolades amb l'ajud d'un ganivet.
Seguidament, afegim l'aigua i les llenties, que haurem tingut en remull, unes tres hores.
Posem el foc a mitja potencia, i quan les llenties són mig cuites, corregim de sal, i afegim les patates, i les fulles de llorer.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i sense deixar que es cremi, ho afegim a la cassola amb les llenties.
Deixem que tot plegat es cogui, i ja ho podrem servir a taula, en una sopera ben bonica.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2102 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!