Patates en escabetx

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: ***** 5/5 (4 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 2 kg de patates
  • Mitja cabeça d'alls (uns 30 g)
  • Oli
  • 50 cc de vinagre
  • Una cullerada rassa de pebre vermell dolç
  • Un got d'aigua
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Pelem les patates i les tallem a talls com per bullir, però més petites.
Les posem a remull perquè perdin el midó i les fregim en oli abundant, fins que estiguin rosses.
Les treiem del foc i reservem.
De l'oli de fregir les patates n'agafem uns 80 cc i fregim els alls tallats a làmines.
Quan els alls estan fregits, deixem refredar una mica l'oli i li afegim el pebre vermell, remenant durant uns segons.
A continuació afegim el vinagre i l'aigua.
Deixem que arrenqui el bull i ho deixem fer durant un minut.
Posem las patates en una cassola, hi tirem per sobre l'escabetx i enfornem durant 20 minuts, remenant de tant en tant, perquè no s'enganxin.

40min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1785 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

7 comentaris:

Dolça diu:
M'agraden, i les deus poder deixar preparades i l'enfornat fer-lo al moment de menjar-les, veritat?
Àngels Fernández Guillén diu:
Sí, les pots preparar abans, però no es poden guardar més de dos dies perquè queden "zapatudas"
Dolça diu:
Ens les vam menjar ahir per dinar. les vaig deixar preparades dilluns al vespre i ahir al migdia les vam posar al forn. PERFECTES i BONíSSIMES!!
Àngels Fernández Guillén diu:
M'alegro que t'hagin agradat. Realment és un plat senzill però molt apetitós.
Gràcies pel teu comentari.
Pepi Faure Julián diu:
Demà en faré per dinar... Han d'estar boníssimes...Ja m'ho imagino i ja tinc ganes que sigui demà cap a migdia per posar-mi....
Teresa Artigas diu:
Aquestes patates es mengen fredes o calentes? Fan molt bona fila.
Àngels Fernández Guillén diu:
Millor menjar-le calentes, però fredes també són bones


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!