Pastís Sacher
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 100 g de mantega
- 40 g de sucre glaç
- 4 ous
- 100 g de xocolata negra per rebosteria
- 80 g de sucre
- 100 g de farina
- 1 culleradeta de sucre vainillat
- 150 g de melmelada d'albercoc
Per fer la cobertura:
- 100 g de xocolata negra per rebosteria
- 30 g de sucre
- 50 g de mantega
- 80 g de nata líquida per muntar
8 racions
Utensilis
Un bol per fer la massa
Un motllo desmotllable o de silicona de 20 cm
un colador per tamisar la farina
Elaboració
La mantega ha d'estar a temperatura ambient, per aconseguir que estigui a punt de pomada.
Remenem la mantega amb el sucre glaç i el sucre vainillat, fins que quedi espumosa.
Afegim els rovells i la xocolata desfeta al bany Maria o al microones, i remenem bé.
Barregem les clares amb el sucre i les muntem a punt de neu.
Incorporem les clares muntades a la massa de mantega, de manera que quedin molt esponjosa.
Afegim la farina tamisada, remenant amb molt de compte.
Untem el motllo amb mantega, l'omplim amb la massa i el fiquem al forn, ja calent, durant 40 minuts a 160 graus.
Treiem el pastís del forn i el deixem refredar.
Tallem el pastís horitzontalment en tres parts i li posem al mig la melmelada d'albercoc, prèviament escalfada i passada pel passapurés.
Preparem la cobertura:
Posem a escalfar la nata i quan bulli, li afegim la xocolata,el sucre i la mantega.
Remenem bé fins aconseguir una xocolata fina sense grumolls.
Per posar la cobertura coloquem el pastís en un plat de la mateixa mida. A sota hi posem un got ample i a sota del got hi posem un plat cobert amb plàstic. Tirem la xocolata per sobre deixant que regalimi pels costats fins aconseguir una capa uniforme.
Deixem refredar el pastís i el decorem al nostre gust: amb vitutes de xocolata, amb maduixes...
Va molt bé acompanyar-lo amb nata o amb gelat de vaimilla.
1h
Notes
Fa dos anys, quan vaig estar a Viena, vaig menjar el pastís Sacher i em vaig comprar un llibre de cuina austríaca, on hi havia la recepta del pastís.
Avui m'he decidit a fer-lo i m'ha sortit boníssim. He seguit las indicacions del llibre, però la cobertura l'he fet a la meva manera.
Ha estat un èxit!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7810 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.