Pastís Sacher
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 100 g de mantega
- 40 g de sucre glaç
- 4 ous
- 100 g de xocolata negra per rebosteria
- 80 g de sucre
- 100 g de farina
- 1 culleradeta de sucre vainillat
- 150 g de melmelada d'albercoc
Per fer la cobertura:
- 100 g de xocolata negra per rebosteria
- 30 g de sucre
- 50 g de mantega
- 80 g de nata líquida per muntar
8 racions
Utensilis
Un bol per fer la massa
Un motllo desmotllable o de silicona de 20 cm
un colador per tamisar la farina
Elaboració
La mantega ha d'estar a temperatura ambient, per aconseguir que estigui a punt de pomada.
Remenem la mantega amb el sucre glaç i el sucre vainillat, fins que quedi espumosa.
Afegim els rovells i la xocolata desfeta al bany Maria o al microones, i remenem bé.
Barregem les clares amb el sucre i les muntem a punt de neu.
Incorporem les clares muntades a la massa de mantega, de manera que quedin molt esponjosa.
Afegim la farina tamisada, remenant amb molt de compte.
Untem el motllo amb mantega, l'omplim amb la massa i el fiquem al forn, ja calent, durant 40 minuts a 160 graus.
Treiem el pastís del forn i el deixem refredar.
Tallem el pastís horitzontalment en tres parts i li posem al mig la melmelada d'albercoc, prèviament escalfada i passada pel passapurés.
Preparem la cobertura:
Posem a escalfar la nata i quan bulli, li afegim la xocolata,el sucre i la mantega.
Remenem bé fins aconseguir una xocolata fina sense grumolls.
Per posar la cobertura coloquem el pastís en un plat de la mateixa mida. A sota hi posem un got ample i a sota del got hi posem un plat cobert amb plàstic. Tirem la xocolata per sobre deixant que regalimi pels costats fins aconseguir una capa uniforme.
Deixem refredar el pastís i el decorem al nostre gust: amb vitutes de xocolata, amb maduixes...
Va molt bé acompanyar-lo amb nata o amb gelat de vaimilla.
1h
Notes
Fa dos anys, quan vaig estar a Viena, vaig menjar el pastís Sacher i em vaig comprar un llibre de cuina austríaca, on hi havia la recepta del pastís.
Avui m'he decidit a fer-lo i m'ha sortit boníssim. He seguit las indicacions del llibre, però la cobertura l'he fet a la meva manera.
Ha estat un èxit!
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4432 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes