Pastís Sacher

Ingredients

  • 100 g de mantega
  • 40 g de sucre glaç
  • 4 ous
  • 100 g de xocolata negra per rebosteria
  • 80 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
  • 150 g de melmelada d'albercoc

Per fer la cobertura:

  • 100 g de xocolata negra per rebosteria
  • 30 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • 80 g de nata líquida per muntar

8 racions

Utensilis

Un bol per fer la massa
Un motllo desmotllable o de silicona de 20 cm
un colador per tamisar la farina

Elaboració

La mantega ha d'estar a temperatura ambient, per aconseguir que estigui a punt de pomada.
Remenem la mantega amb el sucre glaç i el sucre vainillat, fins que quedi espumosa.
Afegim els rovells i la xocolata desfeta al bany Maria o al microones, i remenem bé.
Barregem les clares amb el sucre i les muntem a punt de neu.
Incorporem les clares muntades a la massa de mantega, de manera que quedin molt esponjosa.
Afegim la farina tamisada, remenant amb molt de compte.
Untem el motllo amb mantega, l'omplim amb la massa i el fiquem al forn, ja calent, durant 40 minuts a 160 graus.
Treiem el pastís del forn i el deixem refredar.
Tallem el pastís horitzontalment en tres parts i li posem al mig la melmelada d'albercoc, prèviament escalfada i passada pel passapurés.

Preparem la cobertura:

Posem a escalfar la nata i quan bulli, li afegim la xocolata,el sucre i la mantega.
Remenem bé fins aconseguir una xocolata fina sense grumolls.
Per posar la cobertura coloquem el pastís en un plat de la mateixa mida. A sota hi posem un got ample i a sota del got hi posem un plat cobert amb plàstic. Tirem la xocolata per sobre deixant que regalimi pels costats fins aconseguir una capa uniforme.
Deixem refredar el pastís i el decorem al nostre gust: amb vitutes de xocolata, amb maduixes...
Va molt bé acompanyar-lo amb nata o amb gelat de vaimilla.

1h

Notes

Fa dos anys, quan vaig estar a Viena, vaig menjar el pastís Sacher i em vaig comprar un llibre de cuina austríaca, on hi havia la recepta del pastís.
Avui m'he decidit a fer-lo i m'ha sortit boníssim. He seguit las indicacions del llibre, però la cobertura l'he fet a la meva manera.
Ha estat un èxit!


Recepta de cuina de Pastís Sacher

Feliç aniversari!!
per Àngels Fernández Guillén

Recepta de cuina de Pastís Sacher

Així és com ha quedat per dintre
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3678 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

3 comentaris:

Josep Murlà Janó diu:
No s'hi posa gens de llevat a la massa?
Àngels Fernández Guillén diu:
Hola Josep. En aquest pastís no s'hi posa llevat, però les clares s'han de muntar ben fortes a punt de neu. Perdona per no haver-te contestat abans, però no havia vist el teu comentari
Àngels Fernández Guillén diu:
Per tal que aquest pastís quedi ben pla, es pot posar un plat a sobre quan el treiem del forn. Després el podem decorar tombant-lo del revés.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!