Lasanya de xiitake i llenties

És un plat per compartir amb una dotzena de convidats, el pots fer un parell de dies abans i no tindràs gens de feina. Una amanida al davant i unes bones postres per rematar l'àpat!!

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Andorra → A casa meva
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 paquet de llenties pardines 500g
  • 1 paquet de proteïna de pèsols 200g
  • 1 pot de salsa de tomata Cal Valls 350g
  • 2 pastanagues
  • 2 safates de xiitake que són 500g
  • 2 safates de xampis laminats 500g
  • 1 c ceps en pols
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 cebes grosses
  • Oli d'oliva verge extra
  • 500g albergínies xineses
  • 2 caixes plaques
  • 1'5l llet
  • 200g formatge ratllat
  • Farigola en pols
  • Nou moscada, pebre blanc, sal, etc

13 racions

Elaboració

1 Posar les llenties a remull
2 Posar la proteïna a remull
3 Llescar les albergínies sense pelar a +/- 0'5 cms i fregir. Reservar.
4 Tallar les cebes i fregir (reservar una part per la beixamel)
5 Coure les llenties en aigua sola, afegir les pastanagues, les albergínies i la salsa tomata i acabar la cocció.
6 Triturar els alls en oli i abocar a una olla, posar foc fort, afegir les cebes fregides, la proteïna escorreguda, els bolets tallats, la cullerada de pols de ceps, sal, farigola, remenar i quedar al tanto fins que es pugui baixar el foc.
7 Fer la beixamel. Posar la llet al foc amb sal, pebre i nou moscada. Triturar amb el pimer la ceba coberta d'oli, posar a fregir i quan es disgregui, afegir la farina i no deixar de remenar fins que estigui ben cuita, abocar-hi la meitat de la llet calenta i remenar amb varilles. Afegir la resta de la llet i comprovar sabor. Rectificar si cal i reservar.
8 Coure les plaques i posar-les en aigua freda.
Preparar un parell de safates si són grans.
Untar-les amb oli.
Posar la base coberta de plaques.
Distribuïr els bolets.
Posar una altra capa de plaques.
Distribuir les llenties, abocar la beixamel i quan estigui tèbia, repartir el formatge.
Posar film i a nevera.
A l'hora d'enfornar, distribuir unes llesquetes fines de mantequilla sobre el formatge. Gratinador i forn a l'hora. Si és de gas, després de gratinar, encendre el forn.

2h

Notes

La alternativa per no fer servir plaques industrials de blat, es fer làmines de carbassa, carbassó, tel de soja, o làmines de truita, feta amb la mateixa safata.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

94 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: