Risotto de carabassa i xiitake

Ingredients

  • 2 tasses d’arròs integral ecològic
  • 5 bolets xiitake (si els comprem deshidratats, es posen en remull 2 o 3 hores)
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 250 g de carabassa
  • Sal marina
  • Oli d’oliva verge extra
  • Formatge ratllat

2 racions

Elaboració

Se sofregeix la ceba picada finament amb l’oli d’oliva, se li afegeix l’all també picat i els bolets picats en daus. A continuació es talla la carabassa en daus menuts i la incorporem al sofregit i es deixa coure fins que estiga al dente.
A banda coem l’arròs integral: es renta bé amb aigua i es posa en una cassola amb el doble d’aigua que d’arròs. S'apuja el foc fins que arranque el bull, després es cou a foc lent amb un pessic de sal -si pot ser amb difusor, millor-, durant el temps que ens indique el paquet (sol ser d’uns 40 minuts). Quan es quede sense aigua, s’apaga el foc i es deixa reposar tapat uns minuts.
S’incorpora l’arròs al sofregit, s’hi afegeix un poc d’aigua, si ho requereix, i es mescla bé perquè s’unisquen els sabors. Ho rectifiquem de sal i ja amb el foc apagat hi afegim formatge ratllat, ho mesclem bé fins que es fonga el formatge i ho servim.

Notes

Si volem, també ho podem fer amb arròs blanc. En aquest cas, no cal bullir l'arròs a banda. Quan estiga la carabassa al dente, hi incorporem l'arròs blanc i ho deixem coure uns 15 minuts amb el doble d'aigua (tapat fins que l'arròs es quede melós. Si necessita més aigua, en posem. Quan estiga cuit l'arròs, s'apaga el foc i s'hi tira el formatge ratllat, es barreja tot fins que es fonga i se serveix.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1632 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
Guapo aquest risotto, m´agraden molt els que son fets amb bolets.
Asela Masià diu:
Gràcies. La combinació de xiitake amb carbassa queda molt bona.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!