Risotto de carabassa i xiitake
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						
						
						
						
						Estació:  tardor
 tardor 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 2 tasses d’arròs integral ecològic
- 5 bolets xiitake (si els comprem deshidratats, es posen en remull 2 o 3 hores)
- 1 ceba
- 1 all
- 250 g de carabassa
- Sal marina
- Oli d’oliva verge extra
- Formatge ratllat
 2 racions
 2 racions
Elaboració
							Se sofregeix la ceba picada finament amb l’oli d’oliva, se li afegeix l’all també picat i els bolets picats en daus. A continuació es talla la carabassa en daus menuts i la incorporem al sofregit i es deixa coure fins que estiga al dente.
A banda coem l’arròs integral: es renta bé amb aigua i es posa en una cassola amb el doble d’aigua que d’arròs. S'apuja el foc fins que arranque el bull, després es cou a foc lent amb un pessic de sal -si pot ser amb difusor, millor-, durant el temps que ens indique el paquet (sol ser d’uns 40 minuts). Quan es quede sense aigua, s’apaga el foc i es deixa reposar tapat uns minuts. 
S’incorpora l’arròs al sofregit, s’hi afegeix un poc d’aigua, si ho requereix, i es mescla bé perquè s’unisquen els sabors. Ho rectifiquem de sal i ja amb el foc apagat hi afegim formatge ratllat, ho mesclem bé fins que es fonga el formatge i ho servim.
														
Notes
Si volem, també ho podem fer amb arròs blanc. En aquest cas, no cal bullir l'arròs a banda. Quan estiga la carabassa al dente, hi incorporem l'arròs blanc i ho deixem coure uns 15 minuts amb el doble d'aigua (tapat fins que l'arròs es quede melós. Si necessita més aigua, en posem. Quan estiga cuit l'arròs, s'apaga el foc i s'hi tira el formatge ratllat, es barreja tot fins que es fonga i se serveix.
 Etiquetes: 
						Carbassa  Risotto  Xiitake
 
						Etiquetes: 
						Carbassa  Risotto  Xiitake  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3604 visites.
 3604 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 Postres i dolços
 Postres i dolços 20 min.
 20 min. Sopes i cremes
 Sopes i cremes Crema
 Crema 
  
  
  
 
 Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram