Risotto de carabassa i xiitake
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 tasses d’arròs integral ecològic
- 5 bolets xiitake (si els comprem deshidratats, es posen en remull 2 o 3 hores)
- 1 ceba
- 1 all
- 250 g de carabassa
- Sal marina
- Oli d’oliva verge extra
- Formatge ratllat
2 racions
Elaboració
Se sofregeix la ceba picada finament amb l’oli d’oliva, se li afegeix l’all també picat i els bolets picats en daus. A continuació es talla la carabassa en daus menuts i la incorporem al sofregit i es deixa coure fins que estiga al dente.
A banda coem l’arròs integral: es renta bé amb aigua i es posa en una cassola amb el doble d’aigua que d’arròs. S'apuja el foc fins que arranque el bull, després es cou a foc lent amb un pessic de sal -si pot ser amb difusor, millor-, durant el temps que ens indique el paquet (sol ser d’uns 40 minuts). Quan es quede sense aigua, s’apaga el foc i es deixa reposar tapat uns minuts.
S’incorpora l’arròs al sofregit, s’hi afegeix un poc d’aigua, si ho requereix, i es mescla bé perquè s’unisquen els sabors. Ho rectifiquem de sal i ja amb el foc apagat hi afegim formatge ratllat, ho mesclem bé fins que es fonga el formatge i ho servim.
Notes
Si volem, també ho podem fer amb arròs blanc. En aquest cas, no cal bullir l'arròs a banda. Quan estiga la carabassa al dente, hi incorporem l'arròs blanc i ho deixem coure uns 15 minuts amb el doble d'aigua (tapat fins que l'arròs es quede melós. Si necessita més aigua, en posem. Quan estiga cuit l'arròs, s'apaga el foc i s'hi tira el formatge ratllat, es barreja tot fins que es fonga i se serveix.
Etiquetes:
Carbassa Risotto Xiitake
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2393 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
M'encanta aquesta recepta. Quina combinació d'ingredients més bona i quina suavitat... Deliciós.
Joan C, m'alegre que hagues fet una de les meues receptes, la veritat és que és un dels meus bescuits favorits. Jo també...
Mmm... Que bo!
Quina recepta més bona. Jo també he fet algunes vegades formatge tendre a la planxa i ens agrada molt. Amb la tomata i la...
Que boniques són aquestes galetes, m'encanten. Per a prendre te, tenen una presentació inmillorable.