Pastís de carbassa amb setinat de taronja

Ingredients

Pel puré de carabassa:

  • Una carabassa petita
  • Una cullerada de postre d'oli

Pel bescuit:

  • 250 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 250 g de puré de carabassa
  • 70 ml d'oli d'oliva verge Baró de Maials
  • 70 ml de llet
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat Royal

Pel setinat:

  • 1 clara d'ou
  • 150 g de sucre glass
  • Suc de taronja
  • Aroma de taronja en emulsió Lorann

6 racions

Elaboració

Puré de carbassa:

Obrir la carbassa per la meitat, buidar-la de llavors i filaments i posar-la boca avall en una safata untada amb una mica d'oli. Coure al forn a 200ºC durant 40 minuts o fins que comenci a caramelitzar. Deixar refredar, pelar-la, tallar a trossos i amb el xino o la picadora convertir-la en un puré fi.

Bescuit:

Barrejar la farina amb el llevat i reservar.
En un bol afergir el sucre i el oli i batre bé. Incorporar el puré de carbassa Afegir els ous, la llet i la farina i batre fins obtenir una massa espessa, densa però fluida.
Untar amb una mica d'oli un motllo de silicona i omplir-lo amb la massa. Fornejar a 180ºC durant 30-40 minuts aproximadament. Deixar refredar abans de treure del motlle.

Setinat:

Muntar a punt de neu la clara d'ou i afegir-hi el sucre glass sense deixar de batre fins obtenir una pasta espessa a la que afegirem una mica de suc i un toc d'aroma de taronja. Abocar-hoper damunt del bescuit i deixar solidificar a la nevera fins que prengui la seva textura llustrosa.

2h


Recepta de cuina de Pastís de carbassa amb setinat de taronja

El bescuit en el su motllo (i unes madalenes per aprofitar la massa que em va sobrar)

Recepta de cuina de Pastís de carbassa amb setinat de taronja

El bescuit a punt per decorar

Recepta de cuina de Pastís de carbassa amb setinat de taronja

Et voilà le gâteau!!

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4544 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

4 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Albert, benvingut al receptes.cat i enhorabona per la teva primera recepta; aquest pastís té molt bon aspecte. Ja veus que em tens com a seguidora, estic segura que ens oferiràs receptes magnífiques.
Jo també gasto l´oli d´oliva verge Baró de Maials, és boníssim i molt fi de paladar.
La glaça amb aroma de taronja que ens expliques m´anirà bé per napar el meu bescuit de xocolata.
Una abraçada, Alícia.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Se m´oblidava, explica´ns en que consisteix l´aroma de taronja en emulsió Lorann, i on la podem comprar. Gràcies!
Sofia Bengoetxea (abans Albert) diu:
Hola Alicia, ja veig que ets una activísima participant d'aquesta web. Jo intento seguir una mica la tradició de l'avi Josep i de les nostres mares.

Els productes Lorann pots trobar-los a:

Manenas, carrer Pegàs, 7
http://www.manenas.es/contacto.php

o bé comprar-los on-line

http://www.midulcereposteria.com/ca/lorann-oils
Estel Bassó diu:
Hola!! M'agradaria saber què consideres una carbassa petita? és a dir, en quants grams consisteix?

Afegir comentari
 

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: