Galtes de porc amb salsa
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per olla a pressió
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 galtes
- 1 ceba grossa
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 branca d'api
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets madurs
- 1 copa de vi ranci.
- oli d'oliva extra verge
- un ramet lligat (una fulla de llorer, un tros petit de branca de canyella i una branca de farigola)
- Maizena
- sal, pebre negre
- aigua
4 racions
Utensilis
Jo les precuino sempre amb l'olla a pressió però també les podeu fer amb una cassola sense pressió.
Elaboració
-Salpebrar les galtes.
-Trossejar totes les verdures a dauets. Reservar.
-En una paella amb un raig d'oli marcarem les galtes a foc viu; que quedin dauradetes, i les anirem col·locant dintre de l'olla a pressió. Reservarem.
-A la mateixa paella on hem fregit les galtes, saltejarem les verdures excepte el tomàquet; passats 8 o 10 minuts, afegirem el tomàquet trossejat. Sofregirem uns minuts més i abocarem aquestes verdures damunt de les galtes.
-Posarem aigua a la paella -un parell de gots- per recollir el "fondo", i quan aquesta aigua sigui calenta l'abocarem dintre de l'olla a pressió on tenim les galtes i les verdures. Tancarem l'olla i la posarem al foc; deixarem coure amb pressió durant 30 minuts.
-Un cop cuites passarem les galtes a una cassola plana on no quedin amuntegades, han d'estar una al costat de l'altra sense sobreposar-se.
-Triturarem les verduretes amb el minipímer i les passarem per un colador metàl·lic, abocant la salsa resultant damunt de les galtes.
-Afegirem el ramet lligat. Taparem la cassola i enfornarem durant dues hores i mitja a temperatura molt suau, uns 120ºC.
-De tant en tant destaparem per anar mullant les galtes amb la seva pròpia salsa. Controlarem que no es consumeixi, si així fos afegiríem alguna cullerada d'aigua calenta.
-A mitja cocció afegirem la copa de vi ranci.
-Quan quedi un quart d'hora o 20 minuts per acabar, afinarem de sal, diluirem una mica de Maizena -o farina- amb una mica d'aigua, i l'escamparem per la cassola. Això serà et toc que lligarà la salseta.
-Deixarem que reposi una bona estona abans de servir-lo; si el fem el dia abans, molt millor.
Notes
Si no teniu una cassola amb tapadora que pugui anar al forn, poseu les galtes dintre d'una safata fonda però tapeu-les tant bé com pugueu amb paper de forn per evitar que la salsa es consumeixi excessivament.
També li queda molt bé una picada d'ametlles i avellanes torrades, una llesca de pa i dos alls fregits, diluïda a la cassola pocs minuts abans de finalitzar la cocció.

Etiquetes:
Estofat Galtes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7513 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...