Donuts casolans
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Pels donuts:
- 500g de farina
- 80g de sucre
- 5g de sal
- 25g de llevat fresc
- 230 ml d'aigua
- 1 ou petit
- 40 g de mantega pomada
Per la cobertura de sucre:
- 150g de sucre de llustre (aproximadament)
- 3 cullerades soperes d'aigua
24 racions
Elaboració
DONUTS:
1: Esmicolem el llevat dins la farina i ho barregem bé. Després hi afegim el sucre i la sal.
2: Batem l'ou i l'afegim a la mescla anterior juntament amb l'aigua.
3: Ho amassem uns 5-10 minuts i hi afegim la mantega.
4: Continuem treballant la massa fins que no s'enganxi a les parets del bol. Es pot fer a mà (seria el mètode més tradicional) o amb alguna màquina. Si ho feu amb les mans (ja sigui perquè no teniu màquina o perquè us fa més gràcia) us aconsello que us les enfarineu bé.
5: Fem una bola amb la massa i la deixem reposar tapada amb un drap durant 1 hora, o fins que hagi doblat el seu volum.
6: Una vegada la massa ja ha fermentat, l'estirem amb un corró (o qualsevol altre instrument que pugui fer aquesta funció) fins que tingui un gruix d'un centímetre més o menys. Ja veureu que costa una mica, la massa és molt elàstica i es resisteix a estirar-se.
7: Amb algun estri rodó que pugui tallar anem fent les rodones i els típics forats dels donuts. Els deixem reposar una mitja horeta més.
8: Finalment fregim els donuts amb oli d'oliva. Es couen bastant ràpid, o sigui que compte no se us cremin. I els deixem refredar sobre paper absorbent per treure l'oli sobrant.
COBERTURA DE SUCRE:
1: Desfem el sucre de llustre amb l'aigua.
2: Pintem els donuts (ja freds) amb la mescla anterior i deixem que la cobertura s'assequi.
3: I per fi ja ens els podem menjar.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7389 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.