Donuts casolans
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						
						Recepta per forn
						
						
						
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
Pels donuts:
- 500g de farina
- 80g de sucre
- 5g de sal
- 25g de llevat fresc
- 230 ml d'aigua
- 1 ou petit
- 40 g de mantega pomada
Per la cobertura de sucre:
- 150g de sucre de llustre (aproximadament)
- 3 cullerades soperes d'aigua
 24 racions
 24 racions
Elaboració
DONUTS:
1: Esmicolem el llevat dins la farina i ho barregem bé. Després hi afegim el sucre i la sal.
2: Batem l'ou i l'afegim a la mescla anterior juntament amb l'aigua.
3: Ho amassem uns 5-10 minuts i hi afegim la mantega.
4: Continuem treballant la massa fins que no s'enganxi a les parets del bol. Es pot fer a mà (seria el mètode més tradicional) o amb alguna màquina. Si ho feu amb les mans (ja sigui perquè no teniu màquina o perquè us fa més gràcia) us aconsello que us les enfarineu bé.
5: Fem una bola amb la massa i la deixem reposar tapada amb un drap durant 1 hora, o fins que hagi doblat el seu volum.
6: Una vegada la massa ja ha fermentat, l'estirem amb un corró (o qualsevol altre instrument que pugui fer aquesta funció) fins que tingui un gruix d'un centímetre més o menys. Ja veureu que costa una mica, la massa és molt elàstica i es resisteix a estirar-se.
7: Amb algun estri rodó que pugui tallar anem fent les rodones i els típics forats dels donuts. Els deixem reposar una mitja horeta més.
8: Finalment fregim els donuts amb oli d'oliva. Es couen bastant ràpid, o sigui que compte no se us cremin. I els deixem refredar sobre paper absorbent per treure l'oli sobrant.
COBERTURA DE SUCRE:
1: Desfem el sucre de llustre amb l'aigua.
2: Pintem els donuts (ja freds) amb la mescla anterior i deixem que la cobertura s'assequi.
3: I per fi ja ens els podem menjar.
														
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 8055 visites.
 8055 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
									 Miriam Pujol
 Miriam Pujol![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  240 min.
 240 min. 
  
  Bunyols
 Bunyols 
  Altres
 Altres
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram