Panellets casolans

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Kg. de farina d'ametlla (millor si és Marcona)
  • 750 gr. de sucre
  • 150 gr. de boniato o patata cuits
  • 7 rovells d'ou
  • 1 ou sencer
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla
  • Ratlladura fina d'una llimona
  • Sucre amb pols per rebossar-los

Elaboració

Tallar el boniato o patata a cuadrets, bullir fins que sigui tou, colar-lo i deixar-lo arrefredar.
En un bol barrejar la farina d'ametlla, el sucre, el sucre de vainilla i la ratlladura de llimona. Remenar bé. Afegir el boniato (cal aixefar-lo amb una forquilla quan està tebi)i seguir remenant. Afegir els rovells d'ou i al final l'ou sencer. Amassar bé amb les mans fins que quedi una massa omogènia que ja no s'enganxi a les pareds del bol. Deixar reposar unes hores o tota la nit.
Escalfar el forn a 180º. Fer boletes del tamany d'una nou, pasar-les pel sucre amb pols i distribuir-les sobre paper vegetal o albal amb que haurem cobert la safata del forn. Es poden decorar amb una ametlla sencera, una cirera confitada, pinyons...
Quan comencin a clivellar-se, treurem la safata del forn per que ja estaran cuits. Deixar-los refredar abans de col.locar.los a la safata, sinó es trenquen.

Notes

Cal tenir varies safates de forn, perque amb una sola no en tindreu prou ja que s'han de deixar refredar per emplatar.

Per


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3335 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!