Panellets casolans
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg. de farina d'ametlla (millor si és Marcona)
- 750 gr. de sucre
- 150 gr. de boniato o patata cuits
- 7 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 1 culleradeta de sucre de vainilla
- Ratlladura fina d'una llimona
- Sucre amb pols per rebossar-los
Elaboració
Tallar el boniato o patata a cuadrets, bullir fins que sigui tou, colar-lo i deixar-lo arrefredar.
En un bol barrejar la farina d'ametlla, el sucre, el sucre de vainilla i la ratlladura de llimona. Remenar bé. Afegir el boniato (cal aixefar-lo amb una forquilla quan està tebi)i seguir remenant. Afegir els rovells d'ou i al final l'ou sencer. Amassar bé amb les mans fins que quedi una massa omogènia que ja no s'enganxi a les pareds del bol. Deixar reposar unes hores o tota la nit.
Escalfar el forn a 180º. Fer boletes del tamany d'una nou, pasar-les pel sucre amb pols i distribuir-les sobre paper vegetal o albal amb que haurem cobert la safata del forn. Es poden decorar amb una ametlla sencera, una cirera confitada, pinyons...
Quan comencin a clivellar-se, treurem la safata del forn per que ja estaran cuits. Deixar-los refredar abans de col.locar.los a la safata, sinó es trenquen.
Notes
Cal tenir varies safates de forn, perque amb una sola no en tindreu prou ja que s'han de deixar refredar per emplatar.
Etiquetes:
Dolços
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4638 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Molt bé Mª Pilar. Aquest és el tradicional Menjablanc de Reus. Molt diferent d'elaboració i gust a la recepta publicada...
Hola Laia,la teva recepta em ve molt bé per que tinc pasta brisa i espinacs congelats de collita propia, així que a cuinar...
No sabia que l'amanida de sigrons fos típica de Suïssa. Jo també tins una recepta de cigrons, encara que fa temps que no...
Aquesta setmana he fet flors de carbassó arrebossades, la pròxima vegada les farciré de formatge, segur que les trobaran...
Tens raó que és un plat molt agraït i fer un bon fumet de peix, tampoc és tant difícil. Animeu-vos a fer-ho, ja veureu...