Panellets casolans

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Kg. de farina d'ametlla (millor si és Marcona)
  • 750 gr. de sucre
  • 150 gr. de boniato o patata cuits
  • 7 rovells d'ou
  • 1 ou sencer
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla
  • Ratlladura fina d'una llimona
  • Sucre amb pols per rebossar-los

Elaboració

Tallar el boniato o patata a cuadrets, bullir fins que sigui tou, colar-lo i deixar-lo arrefredar.
En un bol barrejar la farina d'ametlla, el sucre, el sucre de vainilla i la ratlladura de llimona. Remenar bé. Afegir el boniato (cal aixefar-lo amb una forquilla quan està tebi)i seguir remenant. Afegir els rovells d'ou i al final l'ou sencer. Amassar bé amb les mans fins que quedi una massa omogènia que ja no s'enganxi a les pareds del bol. Deixar reposar unes hores o tota la nit.
Escalfar el forn a 180º. Fer boletes del tamany d'una nou, pasar-les pel sucre amb pols i distribuir-les sobre paper vegetal o albal amb que haurem cobert la safata del forn. Es poden decorar amb una ametlla sencera, una cirera confitada, pinyons...
Quan comencin a clivellar-se, treurem la safata del forn per que ja estaran cuits. Deixar-los refredar abans de col.locar.los a la safata, sinó es trenquen.

Notes

Cal tenir varies safates de forn, perque amb una sola no en tindreu prou ja que s'han de deixar refredar per emplatar.

Per


Recepta de cuina de Panellets casolans
per Ganxeta
Recepta de cuina de Panellets casolans
per Ganxeta
Recepta de cuina de Panellets casolans
per Ganxeta

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7737 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: