Panellets

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Kg de farina d'ametlla
  • 800 grs de sucre
  • 200 grs de patata bullida
  • 8 rovells i 3 clares
  • Respadures de llimona

Ingredients per guarnir:

  • Avellanes, ametlles, cireres, pinyons, coco ratllat, codonyat.....

Elaboració

Bullir la patata i aixafar-la sense deixar-la refredar. Afagir el sucre fins que es fongui. Posar-hi la farina d'ametlla i amassar-ho mentre s'hi van afegint els ous.
Amassar-ho una bona estona perquè es formi una pasta suau i fàcil de manejar. S'hi posa la llimona i es deixa reposar, fins que es refredi la pasta.
Es fan les porcions i es van col·locant els panellets en una safata amb una mica de farina perque no s'enganxin.
Quan estan fets es poden adornar amb el que es vulgui: ametlles, pinyons, etc.
Al forn cal posar-los separats un dels altres perquè la massa creix una mica.
Es couen en minuts no deixar de vigilar la cocció. Forn convencional a 175 graus.

Notes

acompanyar-lo amb vi de nous (Rocanys)


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

754 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!