Panellets

Ingredients

  • 1 Kg de farina d'ametlla
  • 800 grs de sucre
  • 200 grs de patata bullida
  • 8 rovells i 3 clares
  • Respadures de llimona

Ingredients per guarnir:

  • Avellanes, ametlles, cireres, pinyons, coco ratllat, codonyat.....

Elaboració

Bullir la patata i aixafar-la sense deixar-la refredar. Afagir el sucre fins que es fongui. Posar-hi la farina d'ametlla i amassar-ho mentre s'hi van afegint els ous.
Amassar-ho una bona estona perquè es formi una pasta suau i fàcil de manejar. S'hi posa la llimona i es deixa reposar, fins que es refredi la pasta.
Es fan les porcions i es van col·locant els panellets en una safata amb una mica de farina perque no s'enganxin.
Quan estan fets es poden adornar amb el que es vulgui: ametlles, pinyons, etc.
Al forn cal posar-los separats un dels altres perquè la massa creix una mica.
Es couen en minuts no deixar de vigilar la cocció. Forn convencional a 175 graus.

Notes

acompanyar-lo amb vi de nous (Rocanys)


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2257 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: