Mantecados
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un quart de quilo de llard
- Mig quilo de farina
- 250 g de sucre
- 200 g d'atmetlles torrades
- Pell de llimona ratllada
- 50 cc d'anís
Utensilis
Motllos amb formes per fer galetes
Un morter o una picadora
Elaboració
Primer de tot haurem de pelar les atmetlles torrades i les picarem amb el morter o amb una picadora, procurant que no quedin massa moltes.
Barregem el sucre, el llard, les atmetlles picades, l'anís i la pell de llimona ratllada en un bol, amb una forquilla.
Després anirem afegint la farina i la pastarem una estona amb les mans, fins que es pugui fer una bola homogènia. La masa té tendència a trencar-se, però quan es cogui, quedarà ben compactada.
Deixem reposar la massa a temperatura ambient durant 1 hora.
Estirem la massa amb el corró a sobre del marbre de la cuina. Hem de fer una capa d'uns 8 mm.
Amb els motllos fem els "mantecados" i els coloquem a la safata del forn a sobre d'un paper vegetal. Per colocar-los a la safata ens ajudarem dels motllos.
Els coem al forn a 170 graus durant 10 minuts, aproximadament.
Els deixem refredar i ja els tenim a punt de menjar.
45min
Notes
Amb aquestes quantitats poden sortir uns 40 "mantecados".
Es poden guardar en una capsa de llauna, de vidre o de plàstic durant bastants dies.
Etiquetes:
Dolços Dolços de Nadal Nadal
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
3271 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós. Prova de ficar a la nevera...
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua