Mantecados
						
						
						
						
						
						Estació:  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Un quart de quilo de llard
- Mig quilo de farina
- 250 g de sucre
- 200 g d'atmetlles torrades
- Pell de llimona ratllada
- 50 cc d'anís
Utensilis
Motllos amb formes per fer galetes
Un morter o una picadora 
Elaboració
							Primer de tot haurem de pelar les atmetlles torrades i les picarem amb el morter o amb una picadora, procurant que no quedin massa moltes.
Barregem el sucre, el llard, les atmetlles picades, l'anís i la pell de llimona ratllada en un bol, amb una forquilla.
Després anirem afegint la farina i la pastarem una estona amb les mans, fins que es pugui fer una bola homogènia. La masa té tendència a trencar-se, però quan es cogui, quedarà ben compactada.
Deixem reposar la massa a temperatura ambient durant 1 hora. 
Estirem la massa amb el corró a sobre del marbre de la cuina.  Hem de fer una capa d'uns 8 mm.
Amb els motllos fem els "mantecados" i els coloquem a la safata del forn a sobre d'un paper vegetal. Per colocar-los a la safata ens ajudarem dels motllos.
Els coem al forn a 170 graus durant 10 minuts, aproximadament.
Els deixem refredar i ja els tenim a punt de menjar.
														
 45min
  45min 
Notes
Amb aquestes quantitats poden sortir uns 40 "mantecados".
Es poden guardar en una capsa de llauna, de vidre o de plàstic durant bastants dies.
 Etiquetes: 
						Dolços  Nadal  Dolços de Nadal
 
						Etiquetes: 
						Dolços  Nadal  Dolços de Nadal  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4947 visites.
 4947 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Postres i dolços
 Postres i dolços 
  
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  
  Altres
 Altres
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram